Denní zamyšlení s Písmem

23. 10. 2008

23. 10. 2008 0:00
Rubrika: O Slově na den

 Co Ti chce Ježíš dát? Co z toho je pro Tebe nejdůležitější?


J 10,9-16: "Já jsem dveře. Kdo vejde skrze mne, bude zachráněn, bude vcházet i vycházet a nalezne pastvu. Zloděj přichází, jen aby kradl, zabíjel a ničil. Já jsem přišel, aby měly život a měly ho v hojnosti. Já jsem dobrý pastýř. Dobrý pastýř položí svůj život za ovce. Ten, kdo není pastýř, kdo pracuje jen za mzdu a ovce nejsou jeho vlastní, opouští je a utíká, když vidí, že se blíží vlk. A vlk ovce trhá a rozhání. Tomu, kdo je najat za mzdu, na nich nezáleží. Já jsem dobrý pastýř; znám své ovce a ony znají mne, tak jako mě zná Otec a já znám Otce. A svůj život dávám za ovce. Mám i jiné ovce, které nejsou z tohoto ovčince. I ty musím přivést. Uslyší můj hlas a bude jedno stádo, jeden pastýř."

Zobrazeno 3482×

Komentáře

majkiii

"Ten, kdo není pastýř, kdo pracuje jen za mzdu a ovce nejsou jeho vlastní, opouští je a utíká, když vidí, že se blíží vlk." Heh... To mě dneska prostě strašně dostalo :)

Neuš

Ahoj, mě zas tohle: "Mám i jiné ovce, které nejsou z tohoto ovčince. I ty musím přivést. Uslyší můj hlas a bude jedno stádo, jeden pastýř." Aby bylo jasné, že Pán Ježíš miluje všechny bez rozdílu, i ty, kteří se k Němu z nějakých důvodů nechtějí přihlásit. Ale On je trpělivý a velkorysý. Nenechá se odradit. Jeho láska nakonec zastihne každého, i když se tomu brání. Sláva Ježíši Kristu.

Jíířa

Ahoj :-)Mě dostalo:"Já jsem dveře. Kdo vejde skrze mne bude zachráněn, bude vcházet i vycházet a nalezne pastvu." Pro mě je to naprosté vyjádření důvěry Bohu.
Přeju všem pěknej den :-)

Rokai

Ze své zkušenosti vím, že kdo jednou nahlédne na pastvu za dveřmi, tak už bude minimálně pochybovat o tom, jestli ty dveře opravdu existují. Pokud za ně nepůjde znovu.

Ester

"A svůj život dávám za ovce."

Markéta Nováková (frantiska)

Tomu, kdo je najat za mzdu, na nich nezáleží. ... našla jsem si v tom ponaučení, že opravdu všechno máme dělat ke slávě Boží. Že brigáda není jen místo kde se dají vydělat peníze ale příležitost setkat se skrze kolegy s Bohem. Krásný den všem !

Hugo-Baskerville

Dlouho jsem přemýšlel, co znamená řeč o druhých ovcích, až jsem jednou narazil na názor, že to platí o pohanech, tedy ne jen Židům, ale i pohanům platí zaslíbení Abrahámovo a oni uslyší Jeho hlas a půjdou za ním.

Tereszka

ahojte, mě se dostalo taky to s těma druhýma ovcema, souhlasím s Neuš, je to síla no a povzbuzení pro všechny:) mějte se

sleja

Tak mě to třeba dostalo celý :-)
škoda, že to čtu až teď, budu muset vstávat o pět minut dřív,abych ráno zapla komp a koukla sem :-)
Díky...

Jazel

"Mám i jiné ovce, které nejsou z tohoto ovčince."

Teď mě napadlo, nemohl tímto Ježíš myslet jiné myslící bytosti jako jsme my někde jinde ve vesmíru?

Rokai

Mohl, protože se obětoval za vzechny.

Teru

tohlencto slovo na den je fakt moooc krasna a dobra vec:o)diky za nej!

Zobrazit 12 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka