Denní zamyšlení s Písmem

O Slově na den

14. 10. 2008 20:45
Rubrika: O Slově na den

Toto Slovo na den je z dílny lidí, kteří pořádají křesťanský tábor JUMP. Slovo na den by Ti mělo přinést chvíle ztišení, Boží slovo a modlitbu!

Několik rad, jak se Slovem na den "zacházet":

  • Ztiš se – najdi si místo a čas, kdy je to pro Tebe reálné
    - pomoci Ti může zapálená svíčka, ikona, prostý kříž. Něco na čem může spočinout Tvůj pohled a co Ti připomíná Boží přítomnost. Stůj před Pánem v pravdě, s tím, co máš právě v srdci
  • Modli se – Pros, ať Duch Boží otevře Tvé srdce, pros o jeho zvláštní přítomnost, pros, abys porozuměl(a) tomu, co Ti chce Bůh svým slovem říct.
  • Čti – text z Písma, vybraný pro ten den. Čti jej několikrát, aby k Tobě mohl promluvit.
  • Zamysli se – Je tu slib, který si mám přivlastnit? - Je tu příkaz, který mám uposlechnout? - Je tu varování, kterého mám dbát? - Je tu pravda, kterou mám poznat o Bohu nebo o sobě? - Je tu příklad, který mám následovat?
  • Modli se zpětně k Bohu – Můžeš chvíli jen tak spočinout před Boží tváří, aniž by ses snažil/a formulovat svou modlitbu do slov. Můžeš děkovat, můžeš pozvat Pána do svých úvah o přečteném slovu.
  • Podtrhni, zapisuj – verše, které Tě zvlášť osloví nebo Ti připadají důležité si můžeš v Písmu podtrhnout, popř. někam zapsat.

Slovo na den můžete také sledovat přes

Zobrazeno 5454×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka