Denní zamyšlení s Písmem

6. 11. 2008

6. 11. 2008 0:00
Rubrika: O Slově na den

Jak to, že nám Ježíš může zjevit Boha?


Žd 1,3: "On, odlesk Boží slávy a výraz Boží podstaty, nese všecko svým mocným slovem. Když dokonal očištění od hříchů, usedl po pravici Božího majestátu na výsostech."

J 10,31-39: "Židé se opět chopili kamenů, aby ho ukamenovali. Ježíš jim řekl: „Ukázal jsem vám mnoho dobrých skutků od Otce. Pro který z nich mě chcete kamenovat?“ Židé mu odpověděli: „Nechceme tě kamenovat pro dobrý skutek, ale pro rouhání: jsi člověk a tvrdíš, že jsi Bůh.“ Ježíš jim řekl: „Ve vašem zákoně je přece psáno: ‚Řekl jsem: jste bohové.‘ Jestliže Bůh ty, jichž se týká toto slovo, nazval bohy – a Písmo musí platit – jak můžete obviňovat mne, kterého Otec posvětil a poslal do světa, že se rouhám, protože jsem řekl: Jsem Boží Syn? Nečiním-li skutky svého Otce, nevěřte mi! Jestliže je však činím a nevěříte mně, věřte těm skutkům, abyste jednou provždy pochopili, že Otec je ve mně a já v Otci.“ Opět se ho chtěli zmocnit, on jim však unikl."

J 1,18: "Boha nikdy nikdo neviděl; jednorozený Syn, který je v náručí Otcově, nám o něm řekl."

Projdi si všechny texty; jakou v nich nalézáš odpověď na dnešní otázku? K dnešnímu ztišení si vyber ten, který Tě osloví.

Zobrazeno 2857×

Komentáře

staryvlk

J10,31-39
Tento text je dosti složitý na správné pochopení a je k němu potřebný církevní výklad. Je zřejmé,že Bůh lidi nepostavil tím,že je nazval bohy, na svoji úroveň.
Příště doporučuji lépe vybírat citáty. S.

Renata Svobodová

"věřte těm skutkům,..."

Zobrazit 6 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka