Denní zamyšlení s Písmem

21.12.2008

21. 12. 2008 0:00
Rubrika: O Slově na den

Uprostřed všeho předvánočního chaosu a honby za dárky nech k sobě zaznít toto prosté proroctví.


 Iz 7,14-15 "Proto vám dá znamení sám Panovník: Hle, dívka počne a porodí syna a dá mu jméno Immanuel (to je S námi Bůh).
Bude jíst smetanu a med, aby dovedl zavrhnout zlé a volit dobré."

                                                                      zdroj: cho.jump.cz 

Zobrazeno 1445×

Komentáře

juniper

Svatá Panno Maria, pros prosím za nás hříšníky, abychom svým postojem vydávali svědectví Pravdě a věčné Lásce, našemu Pánu Ježíši Kristu. Pros také za všechny kněze, aby jim Duch svatý vkládal slova Pravdy do jejich úst, pros také za všechny lidi, kteří se budou účastnit půlnočních mší svatých, aby slova Pravdy, které uslyší, zapustila kořeny v jejich srdcích, vzrostla a proměňovala jejich srdce ke chvále a slávě Boží. Pros také za všechen lid Boží, aby Duch našeho Otce, i Syna tvého, Duch svatý, nás stále sjednocoval s Tvým Synem Ježíšem Kristem.

Filip

Naštvalo mě, když jsem viděl plakát na nějaký alkoholický výrobek a u něj nápis "Udělejte si štědrý den častěji". Mnozí už vůbec nechápou, o čem Vánoce jsou...berou je jako dny, kdy se sleze rodina, baští se cukroví, kouká na pohádky...vše je to sice relativně pohodový, ale Ježíš?? Ten pravý důvod slavení Vánoc?? Ten je zatlačen do pozadí a zmiňován je pouze ve větách: "Tak co ti pepíčku donesl ježíšek k Vánocům? " přičemž je zde význam ježíška absolutně pozměněn...

Markéta Pavelková

to je fakt,ale jsme na tom s naším Ježíškem ještě pořád dobře.. Nějaký Santa Clause už vůbec nikomu nepřipomene,že se kdysi narodilo Dítě..

bjetush

Ano,zvláštní...dneska už každý druhý slaví advent,mluví se o Ježíškovi,ale opravdový smysl Vánoc?Asi je na nás,abych om toto poselství šířili dále!:)

kopr-etinka

proč lidi tak často zapomínají na původ Vánoc??

Zobrazit 5 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka