Denní zamyšlení s Písmem

15.4.2009

15. 4. 2009 0:00
Rubrika: O Slově na den

Pro Ježíše není strach (...) problém


J 20,24-29

20,24 Tomáš, jinak Didymos, jeden z dvanácti učedníků, nebyl s nimi, když Ježíš přišel.
20,25 Ostatní učedníci mu řekli: "Viděli jsme Pána." Odpověděl jim: "Dokud neuvidím na jeho rukou stopy po hřebech a dokud nevložím do nich svůj prst a svou ruku do rány v jeho boku, neuvěřím."
20,26 Osmého dne potom byli učedníci opět uvnitř a Tomáš s nimi. Ač byly dveře zavřeny, Ježíš přišel, postavil se doprostřed a řekl: "Pokoj vám."
20,27 Potom řekl Tomášovi: "Polož svůj prst sem, pohleď na mé ruce a vlož svou ruku do rány v mém boku. Nepochybuj a věř!"
20,28 Tomáš mu odpověděl: "Můj Pán a můj Bůh."
20,29 Ježíš mu řekl: "Že jsi mě viděl, věříš. Blahoslavení, kteří neviděli, a uvěřili."

zdroj: jump.cho.cz

Zobrazeno 1561×

Komentáře

floweret

"Můj Pán a můj Bůh."<br />
... je to i naše vyznání?... <br />
Ano?... Ale je to tak skutečně? Necháváme Ježíše mluvit do všech našich záležitostí? Necháváme Ho tedy vládnout, když je Pán? A hledáme vlastně Jeho vůli? Nebo radši tu svou? A je nám jediným Bohem, který je hoden uctívání? Nebo máme ještě bohy a bůžky... jinak řečeno: Vyznáváme lásku Bohu a přitom smilníme ještě s někým/něčím jiným?

vladena88

Dokonalé to asi nebude nikdy,ale když se snažíme být nasměřováni na Ježíše a snažíme se ho stále víc a víc poznávat, hledat tu správnou cestu tak si myslím, že je to správné. Snažím se o to a když to někdy nevyjde, tak mám láskyplnou náruč Otce a můžu začít znovu. Jde o to chtít hledat a jít pořát dál.

akrimka

No takový Tomáš potřebuje vždycky nějaké důkazy, jinak neni schopen vidět věco transcendentně neboli duchovním zrakem, je to tělesný křesťan, který pokud "si nešáhne" nevěří...kolik je takových z nás?

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka