Denní zamyšlení s Písmem

30.4.2009

30. 4. 2009 0:00
Rubrika: O Slově na den

Bůh má dost moci, aby oživil mrtvé kosti. Myslíš, že nezvládne dát nový život jednomu ze svých dětí?


Ez 37,1-14

37,1 Spočinula na mně ruka Hospodinova. Hospodin mě svým duchem vyvedl a postavil doprostřed pláně, na níž bylo plno kostí,
37,2 a provedl mě kolem nich. A hle, na té pláni bylo velice mnoho kostí a byly velice suché.
37,3 I otázal se mne: "Lidský synu, mohou tyto kosti ožít?" Odpověděl jsem: "Panovníku Hospodine, ty to víš."
37,4 Tu mi řekl: "Prorokuj nad těmi kostmi a řekni jim: "Slyšte, suché kosti, Hospodinovo slovo!
37,5 Toto praví Panovník Hospodin těmto kostem: Hle, já do vás uvedu ducha a oživnete.
37,6 Dám na vás šlachy, pokryji vás svalstvem, potáhnu vás kůží a vložím do vás ducha a oživnete. I poznáte, že já jsem Hospodin."
37,7 Prorokoval jsem tedy, jak mi bylo přikázáno. A zatímco jsem prorokoval, ozval se hluk, nastalo dunění a kosti se přibližovaly jedna ke druhé.
37,8 Viděl jsem, jak je najednou pokryly šlachy a svaly a navrch se potáhly kůží, avšak duch v nich ještě nebyl.  
37,9 Tu mi řek: "Prorokuj o duchu, lidský synu, prorokuj a řekni mu: Toto praví Panovník Hospodin: Přijď, duchu, od čtyř větrů a zaduj na tyto povražděné, ať ožijí!"
37,10 Když jsem prorokoval, jak mi přikázal, vešel do nich duch a oni ožili. Postavili se na nohy a bylo to převelmi veliké vojsko.
37,11 Potom mi řekl: "Lidský synu, tyto kosti, to je všechen dům izraelský. Hle, říkají: "Naše kosti uschly, zanikla naše naděje, jsme ztraceni."
37,12 Proto prorokuj a řekni jim: Toto praví Panovník Hospodin: Hle, já otevřu vaše hroby a vyvedu vás z vašich hrobů, můj lide, a přivedu vás do izraelské země.
37,13 I poznáte, že já jsem Hospodin, až otevřu vaše hroby a vyvedu vás z hrobů, můj lide.
37,14 Vložím do vás svého ducha a oživnete. Dám vám odpočinutí ve vaší zemi. I poznáte, že já Hospodin jsem to vyhlásil i vykonal, je výrok Hospodinův."

Zobrazeno 3036×

Komentáře

roman777

Urcite to Boh zvladne. Niekedy vsak mame inu predstavu o case a sposobe akym to urobi a mnnohokrat by sme chceli Bohu nadiktovat cas a sposob.Az s odstupom casu vidime ze ten bozi plan je lepsi ako ten nas. Pouzijem prirovnanie ktore som sa docital:vidime to akoby v spatnom zrkadle.Takze nastracajme trpezlivost a nemyslime si ze Boh na nas zabudol.

floweret

tohle mi přijde dost důležité:<br />
37,11 Potom mi řekl: "Lidský synu, tyto kosti, to je všechen dům izraelský. Hle, říkají: "Naše kosti uschly, zanikla naše naděje, jsme ztraceni."<br />
37,12 Proto prorokuj a řekni jim: Toto praví Panovník Hospodin: Hle, já otevřu vaše hroby a vyvedu vás z vašich hrobů, můj lide, a přivedu vás do izraelské země.<br />
37,13 I poznáte, že já jsem Hospodin, až otevřu vaše hroby a vyvedu vás z hrobů, můj lide.<br />
37,14 Vložím do vás svého ducha a oživnete. Dám vám odpočinutí ve vaší zemi. I poznáte, že já Hospodin jsem to vyhlásil i vykonal, je výrok Hospodinův."<br />
.... věříme, že to tak opravdu Bůh učiní, nebo tomu přidáváme nějaké svoje interpretace? vždyť to řekl On...

vladena88

Kiež by sme pamatali na to keď strácame nádej, že Ty máš moc všetko priviesť k životu. Chvála Ti Pane ALELUJA!

solipso

„Bůh má dost moci, aby oživil mrtvé kosti. Myslíš, že nezvládne dát nový život jednomu ze svých dětí?“<br />
- Nemyslím! Proč bych si takovou blbost měl propána myslet? Když Bůh stvořil celý vesmír se vším co v něm je, každý kvark a každý gluon, a postavil je na ta správná místa, a to prosím vše pouhým svým Slovem, tak oživit nějaké kosti je pro Něj maličkost, kterou zvládne s prstem v nose. A dát nový život nějakému děcku je už úplná prkotina, kterou dělá běžně i ze spaní. Kdo by si mohl myslet, že je to pro Něj problém?! Fakt, takhle hloupě se může ptát leda nějaké jelito. :) HOSANNA! ;)

mag

solipso: Tak tenhle koment. opravdu nechápu...

kopr-etinka

myslím, že Bůh má s každým svůj plán, koneckonců i stěma kostma. a nemyslím, že by potřeboval spát nebo se dloubat v nose =D

Zobrazit 6 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka