Denní zamyšlení s Písmem

10.7.2009

10. 7. 2009 0:00
Rubrika: O Slově na den

Odevzdej Pánu vztah, uprostřed kterého je pro tebe těžké milovat toho druhého.


1J 4,19-21

4,19 My milujeme, protože Bůh napřed miloval nás.
4,20 Řekne-li někdo: "Já miluji Boha", a přitom nenávidí svého bratra, je lhář. Kdo nemiluje svého bratra, kterého vidí, nemůže milovat Boha, kterého nevidí.
4,21 A tak máme od něho toto přikázání: Kdo miluje Boha, ať miluje i svého bratra.

zdroj: jump.cho.cz

Zobrazeno 2899×

Komentáře

evulka

Je to tazke, ked niekto zrani, a nejde to hned...ale rana sa zahoji, a s Bozou pomocou to ide ovela rychlejsie ako ked sa clovek o nieco snazi sam. A mam skusenosti s tym, ze modlitba je fakt silna, ze ked sa modlim za to, aby som dokazala niekoho takehoto milovat, tak sa to deje...pomaly, postupne...ale je treba nechat sa pretvarat Bozou laskou :-)

Hubert

Všichni lidé stále mluví o lásce,ale víme co to ve skutečnosti je? Nehovoříme spíš o blízkosti k někomu, kdo nám je sympatický, o zamilovanosti, která chvíli je a pak se najednou vytratí a tím nemyslím jen partnerské vztahy,ale i přátelství nebo jen obyčejnou komunikaci mezi lidmi.V tuto dobu se slovo láska velice zneužívá pro mnoho jiných účelů a pokládám to za obrovský problém. Je to chůze jíným směrem než máme ve skutečnosti jít. Od jednoho velmi moudrého člověka jsem se naučil,že láska je trvalá vůle orientovaná k dobru. A co je mé dobro? Mé dobro je má spása, v tom je obsaženo vše, když tedy k někomu cítím lásku tak nechci nic více nežli jeho spásu.

Zobrazit 8 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka