Denní zamyšlení s Písmem

21.7.2009

21. 7. 2009 0:00
Rubrika: O Slově na den

Někdy v březnu jsi se možná na základě textů rozhodl k věrnosti v jedné konkrétní věci. Jak je to s ní teď? Pokud jsi žádné takové rozhodnutí neudělal, jsi k němu zván dnes. Vyber si jednu malou věc, činnost, v níž se rozhodneš být věrný a tu denně dodržuj. Pro někoho to může být ranních 10min. s Hospodinem nebo páteční půst, ale můžeš se rozhodnout třeba k pravidelné ranní rozcvičce, ke včasným příchodům,... Jedna rada – buď realista. Raději malou věc, kterou jsi schopen dodržet a která se může rozrůst, než nereálné plány...


Lk 16,10-15

16,10 Kdo je věrný v nejmenší věci, je věrný také ve velké; kdo je v nejmenší věci nepoctivý, je nepoctivý i ve velké.
16,11 Jestliže jste nespravovali věrně ani nespravedlivý majetek, kdo vám svěří to pravé bohatství?
16,12 Jestliže jste nebyli věrni v tom, co vám nepatří, kdo vám dá, co vám právem patří?
16,13 Žádný sluha nemůže sloužit dvěma pánům. Neboť jednoho bude nenávidět, a druhého milovat, k jednomu se přidá, a druhým pohrdne. Nemůžete sloužit Bohu i majetku."
16,14 Toto vše slyšeli farizeové, kteří měli rádi peníze, a posmívali se mu.
16,15 Řekl jim: "Vy před lidmi vystupujete jako spravedliví, ale Bůh zná vaše srdce: neboť co lidé cení vysoko, je před Bohem ohavnost.

zdroj: jump.cho.cz

Zobrazeno 2553×

Komentáře

akrimka

pěkný text, dala jsem si předsevzetí, že budu duševně věrná jednomu klukovi a že ho NIKDY neopustím, ehm, ehm, velmi nerealistické, už tedka (po roce) mi leze krkem, protože se ke mě špatně zachoval...asi si příště vyberu nějakou maličkost bych řekla:-) Díky Pane za Tvé moudé slovo:-)

mirahrobar

Chvála Kristu...tak pro mě to bude ranní modlitbička jelikož to se teď právě začínám učit...anebo...Ora Et Labora...modli se a pracuj...:-)

Zobrazit 9 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka