Denní zamyšlení s Písmem

3.7.2009

3. 7. 2009 0:00
Rubrika: O Slově na den

Pros dnes o obrácení. Vzpomeň si a najdi si texty, které tě kdy zasáhly. Vrať se k nim. Pros o nový dar Ducha svatého, ať tě on sám obnoví a znovu zapálí tvé srdce.


Zj 3,1-6

3,1 Andělu církve v Sardách piš: Toto praví ten, který má sedmero duchů Božích a sedmero hvězd: "Vím o tvých skutcích - podle jména jsi živ, ale jsi mrtev.
3,2 Probuď se a posilni to, co ještě zůstává a je už na vymření! Neboť shledávám, že tvým skutkům mnoho chybí před Bohem;
3,3 rozpomeň se tedy, jak jsi mé slovo přijal a slyšel, zachovávej je a čiň pokání. Nebudeš-li bdít, přijdu tak, jako přichází zloděj, a nebudeš vědět, v kterou hodinu na tebe přijdu.  
3,4 Přece však máš v Sardách několik osob, které svůj šat nepotřísnily; ti budou chodit se mnou v bílém rouchu, protože jsou toho hodni.
3,5 Kdo zvítězí, bude oděn bělostným rouchem a jeho jméno nevymažu z knihy života, nýbrž přiznám se k němu před svým Otcem a před jeho anděly.
3,6 Kdo má uši, slyš, co Duch praví církvím."

zdroj: jump.cho.cz

Zobrazeno 1181×

Komentáře

mariajana

Je to moc hezké. Kdo je oním andělem, kterému to Bůh říká?<br />
Každý, kdo přijal nějakou zodpovědnost za křesťany, za lidi.<br />
"...shledávám, že tvým skutkům mnoho chybí před Bohem."<br />
Komu z nás před Bohem mnoho nechybí?<br />
<br />
Ne, Bůh z nás nechce anděly bez chyb,<br />
ale chce anděly, kteří se nepřestávají snažit, kteří i přes únavu se snaží neusnout, nenechat věci jen tak, ale vždy se nějak k problému postavit a alespoň kousek toho dobra vydobýt. <br />
Nevzdávat ani obtížné situace a nenechat se uchlácholit, že už se udělalo dost.<br />
Copak Bůh spí na vavřínech? Po všech zázracích šel na kříž - aby dokázal, jak moc nás miluje. A miluje a je činný do teď. Neustále se obětuje při mších na celém světě, neustále se snižuje až na úroveń našeho pokrmu, abychom měli čím vyplnit své nitro, protože bez něho jsme jen prázdná nádoba neschopná skutečné lásky. Neustále už nežije On jako Bůh, ale žije v nás, jako naše součást - v našem těle.<br />
Krupica -

vojtec

to je takové prvopáteční;-)

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka