Denní zamyšlení s Písmem

29.8.2009

29. 8. 2009 0:00
Rubrika: O Slově na den

Ježíš se ptá i Tebe, co chceš?


J 1,35-39

1,35 Druhého dne tam byl opět Jan s dvěma ze svých učedníků.
1,36 Spatřil Ježíše, jak jde okolo, a řekl: "Hle, beránek Boží."
1,37 Ti dva učedníci slyšeli, co řekl, a šli za Ježíšem.
1,38 Když se Ježíš obrátil a uviděl, že jdou za ním, otázal se jich: "Co chcete?" Řekli mu: "Rabi (což přeloženo znamená: Mistře), kde bydlíš?"
1,39 Odpověděl jim: "Pojďte a uvidíte!" Šli tedy, viděli, kde bydlí, a zůstali ten den u něho. Bylo kolem čtyř hodin odpoledne.

zdroj: jump.cho.cz

Zobrazeno 1610×

Komentáře

Marta7

Je to takové zvláštní, aby člověk na otázku odpovídal otázkou. Přirozeně by se člověk spíš snažil odpovědět si, co tedy skutečně chce. Ale místo toho se ptá a je zvědavý."Rabi, kde bydlíš?" Nejprve zvědavost, potom ptaní se a nakonec následování. Jako když člověka nejprve odvádí od toho sám si odpovídat, bere ho na cestu a teprve Bůh sám mu dává vidět tu odpověď. Hrozně mi to připomíná jinou část Písma - hledejte nejprve království nebeské a to ostatní vám bude přidáno... Krásný a inspirativní slovo na den...Děkuji :-)

akrimka

Ano, je to dobrá otázka...často o tom přemýšlím, CO VLASTNĚ OD ŽIVOTA CHCI...samam nevím, ale jisté je, že přáním jsem s Ježíšem a že Ho chci následovat, ale někdy se tomu moje padlé tělo brání, je to dilema:-(<br />
<br />
Jak říká apoštol Pavel: tělo bojuje proti duch u a duch proti tělu

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka