Denní zamyšlení s Písmem

31.8.2009

31. 8. 2009 0:00
Rubrika: O Slově na den

Z textu je zřejmé, že Samuel už nějaký čas sloužil v chrámě Hospodinově a teprve později jej Hospodin povolává. Do té doby Samuel čekal a byl připraven slyšet. Možná jsi na tom také tak. Čekáš a stojíš o to, aby Tě Hospodin povolal. Možná máš ještě nějaký čas „jen“ žít v Boží blízkosti a nechat se jím proměňovat, než Tě Bůh skutečně povolá konkrétním životním povoláním a možná, že Bůh Tě již nějaký čas volá, jenže jinak, než sis to představoval/a, stejně jako Samuel.


1Sam 3,1-10

3,1 Mládenec Samuel vykonával službu Hospodinovu pod dohledem Élího. V těch dnech bylo Hospodinovo slovo vzácné, prorocké vidění nebylo časté.
3,2 Jednoho dne ležel Élí na svém místě. Oči mu začaly pohasínat, takže neviděl.
3,3 Boží kahan ještě nezhasl a Samuel ležel v Hospodinově chrámě, kde byla Boží schrána.
3,4 Hospodin zavolal na Samuela. On odpověděl: "Tu jsem."
3,5 Běžel k Élímu a řekl: "Tu jsem, volal jsi mě." On však řekl: "Nevolal jsem, lehni si zase." Šel si tedy lehnout.
3,6 Ale Hospodin zavolal Samuela znovu. Samuel vstal, šel k Élímu a řekl: "Tu jsem, volal jsi mě." On však řekl: "Nevolal jsem, můj synu, lehni si zase."  
3,7 Samuel ještě Hospodina neznal a Hospodinovo slovo mu ještě nebylo zjeveno.
3,8 A znovu, potřetí, zavolal Hospodin Samuela. On vstal, šel k Élímu a řekl: "Tu jsem, volal jsi mě:" Tu Élí pochopil, že mládence volá Hospodin.
3,9 I řekl Élí Samuelovi: "Jdi si lehnout; jestliže tě zavolá, řekneš: Mluv, Hospodine, tvůj služebník slyší." Samuel si tedy šel lehnout na své místo.
3,10 A Hospodin přišel, stanul a zavolal jako předtím: "Samueli, Samueli!" Samuel odpověděl: "Mluv, tvůj služebník slyší."

zdroj: jump.cho.cz

Zobrazeno 1675×

Komentáře

Klarysa

"Mluv, tvůj služebník slyší."<br />
<br />
Nekdy jsem asi trochu hlucha, ale mozna to znate.... momentalne bych potrebovala to spravne nasmerovani...Doufam, ze to bude brzy:)

mari0002

díky:o) tato pasáž se mi před dvěma roky vryla do srdce a teď myslím, že má pro mě další zprávu:o)))) taky jsem hluchá, jak ta patrona a Boží vůli a plán poznávám až po čase, po roku po dvou a najednou jsem naprosto udivená, když si uvědomím, že Pán byl v každém okamžiku, který se stal

akrimka

Díky za to slovo ke čtení, myslím, že je to problém každého člověka, který se rozhodl Bohu sloužit...většinou si to nějak představujeme, ale představy Pána jsou třeba trochu jiné, jen nás PAne veď tou správnou cestou, děkujeme Ti za to :-)

zdisa

..."Mluv, Hospodine, tvůj služebník slyší"...

Zobrazit 4 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka