Denní zamyšlení s Písmem

21. 9. 2009

21. 9. 2009 0:48
Rubrika: O Slově na den

Jak 2,15-16 Kdyby některý bratr nebo sestra byli bez šatů a neměli jídlo ani na den, a někdo z vás by jim řekl: "Buďte s Bohem - ať vám není zima a nemáte hlad", ale nedali byste jim, co potřebují pro své tělo, co by to bylo platné? –


 

Skutky víry jsou projevem lásky. Víra a láska jsou jak propojené nádoby. Během těchto dní můžeš uvažovat nad opravdovostí své víry a nad tím, zda láska k Bohu otvírá tvé oči pro poznání potřeb ostatních lidí.  Samozřejmost, se kterou přistupujeme ke spokojenému životu, je žalující. Měli bychom zpívat vděčností za štědrost Lásky, která se o nás stará. Je zajímavé, že tuto vděčnost dokážou vyzpívat častěji ti, kteří mají málo, a chudoba je nutí žít v jednoduchosti. Máš možnost učit se od druhých tím, že jim dáš ze svého bohatství. Jde o bohatství hmotné, ale jde také o bohatství duchovní. Nemůžeme si už žít a tvářit se, že je nám úplně jedno, že lidé ve světě umírají hladem, bídou a nenávistí. Nemůžeme žít spokojený křesťanský život, ve kterém si užíváme duchovních zážitků, s lhostejností k tomu, že lidí kolem nás Ježíše Krista neznají. Nepodvoluj se tomu, jak žije většina ostatních lidí. Rozhodni se dnes pro život aktivní, otevřený, pro život služby... To je křesťanské povolání k životu v lásce.


Kdo je ušetřen vlastních bolestí, musí se cítit povolán mírnit bolesti druhých. (Albert Schweitzer)

Zobrazeno 2849×

Komentáře

bjetush

Děkuju moc za tato slova! :) úžasně pravdivé!Kéž nám Bůh pomáhá v tomto našem snažení... :)

Eva66

Pár slov k akrimce: do této nezáviděníhodné se může dostat každý citlivý křesťan. Pomoci můžeme jen z nadbytku,jinak bychom potřebného bližního vystřídali v nouzi a závislosti na jiných. Toto Ježíš nechce.

Zobrazit 6 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka