Denní zamyšlení s Písmem

10. 9. 2009

10. 9. 2009 0:00

Řím 5,3-5 Nejen to: chlubíme se i utrpením, vždyť víme, že z utrpení roste vytrvalost, z vytrvalosti osvědčenost a z osvědčenosti naděje.  A naděje neklame, neboť Boží láska je vylita do našich srdcí skrze Ducha svatého, který nám byl dán.


Když křesťan mluví o oběti, je to pro lidi ze světa nesrozumitelné. Lidé, kteří neznají Boha Otce a kteří mluví jen o vnějším vztahu s Bohem, jen těžko chápou, že v lásce existuje cenný dobrovolný dar přijetí utrpení a bolesti. Objevit smysl oběti znamená prohloubit vnímání daru lásky. Podobně jako maminka skrze porodní bolest má neopakovatelný vztah ke svému dítěti.  Podobně jako rodiče, kteří se pro své děti vzdávají svého pohodlí a mnoha možností užívat si v životě. Dnes svět mluví o vytrvalosti především ve vztahu ke sportu, nebo když někdo za cenu velkých osobních odříkání dosáhne nějakého významného úspěchu. Křesťan je na nejlepší cestě pochopit, že cenný není obdiv druhých, potlesk na stadionu nebo zanechání legendárních světových rekordů v Guinessově knize. Můžeš dnes v modlitbě rozjímat o lásce, která umí žít v odříkání a umí nezištně darovat sebe sama. Nezapomeň, že i těžké otázky, na které dnes neznáš odpověď (a mezi ně také patří otázka: „Proč se (mi) to stalo?“), mají svou odpověď v Ježíšově kříži.

Naděje prozařuje život a posvěcuje přítomný okamžik. (bl.Giacomo Alberione)

 

Papežská návštěva ČR 2009

Zobrazeno 1420×

Komentáře

floweret

otázka je, co si pod oním utrpením, které je pro nás užitečné, představujeme... Písmo mluví o utrpení pro Krista - když jsme pronásledováni pro víru v Něj... O takovém utrpení pro nás Ježíš mluvil.<br />
Lidé si to někdy pletou s utrpením typu "bolí mě v krku, mám zlomenou nohu, nepovedla se mi zkouška, soused mě nenávidí", což je poněkud čistě lidská konstrukce...<br />
Tenhle dnešní úryvek má úplně super kontext.. doporučuji přečíst aspoň od začátku kapitoly a k tomu aspoň pár dalších veršů - ať to netrháme z kontextu ;-)..

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka