Denní zamyšlení s Písmem

19. 9. 2009

19. 9. 2009 9:10
Rubrika: O Slově na den

Flp 1,8-11 Bůh je mi svědkem, jak po vás všech vroucně toužím v Kristu Ježíši. A za to se modlím, aby se vaše láska ještě víc a více rozhojňovala a s ní i poznání a hluboká vnímavost; abyste rozpoznali, na čem záleží, a byli ryzí a bezúhonní pro den Kristův, plní ovoce spravedlnosti, které z moci Ježíše Krista roste k slávě a chvále Boží.


Každý jednotlivý člověk z nespočetného zástupu věřících má možnost zaslechnout slovo pronesené z vroucí lásky. Apoštol Pavel je v tom, co říká jen nedokonalým prorokem dokonalého slova lásky tryskající z Ježíšova srdce. Pavel si toho je vědomý. Jeho vroucnost slov není umenšena tím, když vyznává čistotu svých úmyslů se slovy: „v Kristu Ježíši“. Uvědom si dnes dvě věci o své schopnosti milovat. Nejprve tu ohromující skutečnost, že všechna tvá schopnost toužit a milovat má zdroj v Srdci Ježíše Krista, který tě miluje tak, že pro Tebe zemřel na kříži, a chce, aby tvá láska rostla v čistotě a ryzosti až k plnosti ve věčném životě.  Jako druhou věc si uvědom, že tvá láska potřebuje očištění a růst. Ve vztahu k Bohu Otci, k lidem ve tvém životě, k věcem, které tě obklopují i k sobě samotnému přistupuj „v Kristu Ježíši“. S pravdivostí a něhou, kterou má ke každému člověku Bůh.

Nikdy nenastane situace, v níž by nebylo třeba lásky každého jednotlivého křesťana, protože člověk kromě spravedlnosti bude vždycky potřebovat lásku. (Benedikt XVI.)

Papežská návštěva ČR 2009

Zobrazeno 1312×

Komentáře

Betulinka

tak to sem potrebovala slyset:-) nebo spis cist

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka