Denní zamyšlení s Písmem

2. 9. 2009

2. 9. 2009 0:00
Rubrika: O Slově na den

Jan 3,36 Kdo věří v Syna, má život věčný. Kdo Syna odmítá, neuzří život, ale hněv Boží na něm zůstává. (CEP)


Věčný život, spása jsou těžká slova a těžká témata. Co to pro Tebe znamená vyjádřit „jsem spasen?  Podobně je těžkým vyjádřením „hněv Boží“.  Dovol dnes Duchu svatému, aby v tvém srdci připravil půdu pro zázrak víry. Spása, jak o ní mluví Bible, je plnost života. Znamená naplněný život. Nemáš živořit, naplnit život povrchností, ale nechat ze srdce vytrysknout pramen dobra, pravdy a lásky. To můžeš naplno jen v Bohu. A hněv Boží? Zkus vnímat, že v těch okamžicích života, kdy odmítáš smíření a nabízené odpuštění, zůstává prostor pouze pro spravedlnost a milosrdenství má spoutané ruce. Bůh nechce na prvním místě odsoudit člověka, nýbrž nabízí ti projev lásky až do krajnosti. Jen je třeba nechat se očistit – to je možné pro toho, kdo Boha zná – kdo mu uvěřil.  
Věřit a být spasen znamená ve skutečnosti totéž (Edith Steinová – sv. Terezie Benedikta od Kříže)


Papežská návštěva ČR 2009

Zobrazeno 1588×

Komentáře

coragio

...tak často upřednostňuji spravedlnost před milosrdenstvím...díky za uvědomění. Budu se snažit to změnit ;-)

akrimka

" milosrdenství chci a ne oběť", řekl Ježíš. Je to těžké, chceme se buďto někomu obětovat a nebo zase být spravedliví...ale to umí jen Bůh, my máme pro druhé mít pochopení a milosrdenství, i když je to někdsy těžké, prosme Pána o to!:-)

Beatrice

Dlouho jsem hledala odpověď na to, jak může být Bůh milosrdný a zároveň spravedlivý. "Kdy odmítáš smíření a nabízené odpuštění, zůstává prostor pouze pro spravedlnost a milosrdenství má spoutané ruce" Díky +<br />
p.s. Peťiulka to vystihl přesně...

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka