Denní zamyšlení s Písmem

20. 9. 2009

20. 9. 2009 0:09
Rubrika: O Slově na den

Jan 14,23 Ježíš mu odpověděl: "Kdo mě miluje, bude zachovávat mé slovo, a můj Otec ho bude milovat; přijdeme k němu a učiníme si u něho příbytek.


Tento den se soustřeď na slovo domov. Jaká skutečnost přetváří z místa, kde žiješ, místo,   o němž řekneš: „Tady jsem doma.“ ? Není to jen to, co tě obklopuje, nejsou to důležité vnější skutečnosti (ačkoli je důležitá krása krajiny, to, čemu říkáme „zabydlenost“, apod.) . Domov vytváří vztahy. A v tom okamžiku jsi na nejlepší cestě pochopit dnešní úryvek z Písma. Bůh nechce jen „útulek bezdomovce“. Bůh chce příbytek, domov! Vztahy však potřebují mít prostor mezi Tebou a druhými (mezi Tebou a Bohem), ve kterém se mohou zakořenit a růst. Procházka ve sváteční den, nedělní oběd, společný zážitek, návštěva a mnoho jiných skutečností, které by měly patřit k nedělnímu dni, protože dávají prostor pro růst lásky. Tak by do tvého života mělo patřit čtení Písma, rozjímání obrazů, krásy přírody, osobní modlitba, modlitba ve společenství církve a zcela jistě i mše svatá, aby Duch svatý mohl z Tvého srdce vytvořit útulné prostředí, v němž se Otci a Synu bude líbit. A ve smyslu dnešního citátu od Chalíla Džibrána tě chci ujistit, že tímto způsobem najdeš svůj pravý domov především Ty.

Milujete-li, neměli byste říkat: “V mém srdci je Bůh”, ale spíše byste měli říci: “Jsem v srdci Boha!” (Chalíl Džibrán)

Zobrazeno 1352×

Komentáře

akrimka

Nemám domov, i když Bůh může si učinit "domov v mém srdci, NIKDE jsem nezakořenila a v žádné církvi jsem nepocítila atmosféru "přátelství", spíš je "zášť a žárlivost i závist"(jako v Korintským), protoo mi je celkem jedno, KDE žiju, hlavně, že je kolem živo a ne jen pomalé umírání zaživa :-(

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka