Denní zamyšlení s Písmem

24. 9. 2009

24. 9. 2009 6:00
Rubrika: O Slově na den

1 Tim 4,12-16 Těm, kdo věří, buď vzorem v řeči, v chování, v lásce, ve víře, v čistotě. Než přijdu, ujmi se předčítání, kázání, vyučování. Nezanedbávej svůj dar, který ti byl dán podle prorockého pokynu, když na tebe starší vložili ruce. Na to mysli, v tom žij, aby tvůj pokrok byl všem patrný. Dávej pozor na své jednání i na své učení. Buď v tom vytrvalý. Tak posloužíš ke spasení nejen sobě, ale i svým posluchačům.


Být knězem nebo dokonce biskupem  není církevní kariéra, jak si mnozí ve světě i v církvi myslí. Není to znamení úspěchu a cesta k pohodlnému životu. Když se věci daří, je to krásné. Ale často jsou pastýři církve konfrontováni s neúspěchem, bolestí a zlem v mnoha jiných podobách. Dokonce můžeme říci, že jsou více vystaveni útokům Zlého, protože mají být tak blízko Svatému.   Chci tě dnes poprosit v modlitbě o upřímná slova odpuštění. Přijmi mé vyznání, že my, kněží, nenaplňujeme vždy ten úkol, který nám Ježíš svěřil. Chci tě požádat o odpuštění za všechna kněžská selhání a pohoršení, které tě mohly zmást a zatemnit ti pohled na Ježíše. Přijmi, prosím, slova prosby o odpuštění za všechno to, kde představení církve nesplňují nároky evangelia. Vím, jak křehký a citlivý je život lidské duše a jak necitlivě někdy přistupuji k druhým lidem. Neomlouvám své chyby a chyby svých bratří, prosím za odpuštění.   
Pros v modlitbě za biskupy a kněze, abychom se nebáli pravdivě hlásat učení evangelia. Když to budeme dělat, nebudeme populární, nebudeme úspěšní podle měřítek světa a výkazů duchovní správy. Je pro nás - stejně jako pro každého člověka – těžké vzdát se cesty, kdy nás druzí chválí a obdivují.  Pros za moc Božího Ducha, která promění srdce pastýřů, aby byla podobná Srdci Ježíšovu.

Každá troška lásky navíc mezi lidmi, v lidské rodině dětí Božích, je tisíckrát cennější, mnohotisíckrát důležitější než všechny hmotné statky tohoto světa. (Charles de Foucauld)

Zobrazeno 1378×

Komentáře

akrimka

Jsou to slova pro nás pro všechny, kdo jsme \"apoštoly dobrých zpráv\", kdo šíříme víru ve svém volném čase a kážeme aktivně evangelium. Díky za ně, Pane:-)

FrČek

Mockrát děkuji za tento článek.

bozoe

Bohu diky za tato slova ! moc je potřebuju slyšet.

Eva66

Zasvěťte se Panně Marii za kněze a ponesete s nimi jejich kříž a každé utrpení obětujte s Ježíšem za spásu jednoho z nich.

Markéta Pavelková

Je fakt skvělé tohle číst! <br />
I pro nás je často moc težké našim kněžím odpustit, když nám opravdu kolikrát svým chováním zatemňují pohled na Ježíše. <br />
Díky za ta slova!

Zobrazit 5 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka