Denní zamyšlení s Písmem

4. 9. 2009

4. 9. 2009 0:00

2 Tim 1,12 Proto také všechno snáším a nestydím se vydávat svědectví, neboť vím, komu jsem uvěřil. Jsem přesvědčen, že on má moc chránit, co mi svěřil, až do onoho dne.


Do lidského poznání Boha se vkrádá mnoho falešných představ. Spoustu z nich si neseš v srdci i ty. Pro Ježíše, který svého Otce miloval a věděl, že je milovaným Synem, tento důvěrný vztah znamenal sílu, se kterou přijal i kříž. Bůh není lacinou pojistkou do nejistot života, stejně jako není krutým uraženým Bohem žíznícím „po krvi“. Projdi dnes své představy o Bohu, jak jej znáš a vnímáš. Zkus objevovat, že láska Boží je pro tebe nezpochybnitelnou jistotou. Pros Ducha svatého, aby ti pomohl uvěřit, že Bůh je s Tebou a že Ježíš nese i tvůj životní kříž. V každé (opravdu v každé!) neřešitelné situaci je tvým přítelem a průvodcem, který je věrný a nikdy tě neopustí. Ale je ti blízko, i když nemusíš řešit krize a jsi v pohodě.   
Věřit znamená dávat svůj život v sázku a skočit do prázdna, i když se přitom nikdy nezbavíte bolestného podezření, že místo v měkké náruči přistanete na tvrdé skále. (Bruno Forte)

Papežská návštěva ČR 2009

Zobrazeno 1558×

Komentáře

akrimka

Je pravda, že se nemusíme bát vkročit do neznáma, ai když osobně jsem třeba příliš velký dobrodruh a skáču doslova po hlavě "ze skály" (nebo mě z ní spíš vždycky někdo shodí), ale MOJE SVĚDECRVÍ JE, že Pán mě ještěš nikdy nenechal se "smrtelně! potlouct a ani na holičkách :-) ALeluja! (vše zde má pouze duchovní význam)

barbucha

To je pravda, Bůh není lacinou pojistkou..ale je přítel a průvodce..a hlavně nás nikdy neopustí..díky Bohu za to..a taky díky za připomenutí..

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka