Denní zamyšlení s Písmem

6. 9. 2009

6. 9. 2009 0:00

Ef 6,14-17 Stůjte tedy `opásáni kolem beder pravdou, obrněni pancířem spravedlnosti, obuti k pohotové službě evangeliu pokoje´a vždycky se štítem víry, jímž byste uhasili všechny ohnivé střely toho Zlého. Přijměte také `přílbu spasení´ a `meč Ducha, jímž je slovo Boží´.


Pochybnosti nejsou projevem lidské nezralosti, nýbrž dospělosti. Jak se s nimi utkat, jak s nimi bojovat? Palčivé zásahy nejistoty jsou možná již zasazeny do tvého srdce, ale Duch svatý se do nich vlévá jako tišící olej, jako chladivá voda. Dotek Boží je uzdravující. Nejistoty jsou možná již spojeny s tvými vnitřními zraněními, ale Ježíš přináší uzdravení. Projdi si důležité okamžiky křesťanského života, které apoštol Pavel vyjmenoval a rozhodni se je uplatnit ve svém  zápase o důvěrnost víry: na prvním místě je síla Ducha svatého a vyzbrojení živým slovem Božím. Pak nebudeš mít strach vrátit se k důvěře milovaného dítěte.

 

Proti křesťanu, který doufá v Boha, lze bojovat, ale nikoli ho přemoci. (sv. Cyprián z Kartága)

Papežská návštěva ČR 2009

Zobrazeno 1626×

Komentáře

floweret

Tenhle text mám hrozně ráda. Zbroj, kterou máme každý den oblékat a používat v Boji, dostáváme jen od Pána Ježíše - jen On je Pravdou, jen On je naší spravedlností, jen On nás může svým Duchem vést při pravém hlásání evangelia, jen Bůh dává člověku víru, jen On je naším spasením, On je tím mečem Ducha - On je Božím Slovem.. <br />
a text pokračuje tím, že se máme modlit...<br />
Jsou to jen teorie, nebo tomu skutečně celým srdcem věříme a na Ježíše se spoléháme? Nebo stále spoléháme na sebe nebo někoho jiného?

Ester

já jenom sírám:-) :-)

zdisa

Proti křesťanu, který doufá v Boha, lze bojovat, ale nikoli ho přemoci. (sv. Cyprián z Kartága) To je dobrý vědět!...Btw sv.Cyprián má nejen "vtipné" jméno, ale i myšlenky :o)

floweret

boj náleží Hospodinu....<br />
jakým způsobem přemohl David Goliáše? V Božím jménu, v Jeho výzbroji... Bůh byl pro něj Pravdou, spravedlností, spasením..

floweret

tady jsou pěkná kázání na téma duchovního boje, zbroje a věcí výše zmíněných:<br />
<br />
http://nkz.reformace.cz/?p=3&pp=sr&string=Satan%20a%20duchovn%E1%20vojna<br />
<br />
vřele doporučuji!

Zobrazit 5 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka