Denní zamyšlení s Písmem

7. 9. 2009

7. 9. 2009 0:00

Mt 17,20 Amen, pravím vám, budete-li mít víru jako zrnko hořčice, řeknete této hoře: `Přejdi odtud tam´, a přejde; a nic vám nebude nemožné." 


Možná už jsi v životě stál před nepřekonatelnou překážkou. V životě každého člověka se čas od času objeví věci, s nimiž si neví rady. Ten, kdo věří, se nezhroutí, ale v síle Ducha svatého objevuje, kudy vede cesta Boží. Jen ten, kdo věří, ví, že cesty Boží jsou jiné než cesty lidské. A to „přenesení hory“ možná znamená „pouze“ slevit ze své pýchy, že dokážeš všechno. V zaslíbení, které jsi dnes od Ježíše uslyšel, je spíše než slib zázraků obsažena výzva k obrácení srdce k pokoře. Je to podobné, jako když pár kroků před vrcholem hory se horolezec musí vrátit, protože by mu nezbyly síly k šťastnému návratu dolů. Odevzdat Bohu neřešitelné skutečnosti svého života, znamená objevit, že Bůh má své cesty k dosažení cíle. V lásce k Bohu dnes v modlitbě předlož všechno, s čím si nevíš rady.

Svět se může daleko víc obrátit modlitbou než jakýmkoliv jiným snažením. (sv. Jan Nepomuk Neumann)

Papežská návštěva ČR 2009

Zobrazeno 1661×

Komentáře

akrimka

Proto se asi v mém životě toho tolik moc nemění, pořásd se jen usiluji v těle a na modlitbu TOLIK času nemám:-( Díky za ta slova sv. Jana Nepomuka Neumanna)

bjetush

taky moc díky..!člověk má tolik "neřešitelných situací",pokud to neodevzdá Jemu...díky:)+

valec1

Pěkné zamyšlení. To, že nemám tolik času na modlitbu je tím, že mi odpůrce vždy podstrčí něco, co mě odvede. Přitom v poslední době hmatatelně cítím její sílu. Ať už v osobní rovině, ve farnosti, s lidmi co jsou v mém okolí. Kéž mě Pán posílí, vždy a znova říci ďáblovi Ne!

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka