Denní zamyšlení s Písmem

8.9. Svátek Narození Panny Marie

8. 9. 2009 9:19

Flp 4,12-13 Dovedu trpět nouzi, dovedu mít hojnost. Ve všem a do všeho jsem zasvěcen: být sytý i hladový, mít nadbytek i nedostatek. Všecko mohu v Kristu, který mi dává sílu.


Umění života (ars vitae či ars bene vivendi) nespočívá užít si všeho za každou cenu. Apoštolova slova tě dnes vedou k úvaze, jestli nechceš v životě jen brát dobré, hezké a snadné, a těžké věci zcela odmítáš. Pavel je životní realista a je nositelem pokoje. Dokáže přijmout kříž a přetvořit jej skrze Ježíšovu lásku v oběť nabídnutou Bohu. Kolikrát si stěžuješ, že je něco k neunesení, místo toho, aby ses v modlitbě ptal(a), zda a jak tu situaci můžeš využít?  Nenech se ovládnout představou světa, že je zde na zemi možný zcela bezproblémový život. Spíše si uchovej naději, že plný život, k němuž nám otevřel cestu Ježíš, je jistý. Je třeba neustávat v boji proti zlu a ve snaze o dobro, ale zároveň je nutné mít v srdci pokoj, když na tebe nebo tvé blízké dolehne zlo.

Bez naděje nejsme křesťané, ba dokonce ani lidé schopní unést tíhu bytí. (Carlo Maria Martini)

 

Papežská návštěva ČR 2009

Zobrazeno 5907×

Komentáře

akrimka

Ano, myslím, že jedině křesťan je schopen trpět nouzí v radosti a mít hojnost bez povýšenosti, to je skutečně umění života skrze Ducha svatého, který nám dává ve všem tu "správnou"L míru. Díky Bohu za to!

JakubPavlusek

Kéž bych uměl být takovým křestanem..ale tohle se asi budu učit pořád a pořád..díky Bohu za jeho nikdy nekončící naději.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka