Denní zamyšlení s Písmem

13. 10. 2009

13. 10. 2009 0:00
Rubrika: O Slově na den

Gn 32,23-33 A té noci vstal, vzal obě své ženy i obě své služky a jedenáct svých synů a přebrodil se přes Jabok. Vzal je a převedl je přes potok se vším , co měl. Pak zůstal Jákob sám a tu s ním kdosi zápolil, dokud nevzešla jitřenka.


Když viděl, že Jákoba nepřemůže, poranil mu při zápolení kyčelní kloub, takže se mu vykloubil. Neznámý řekl: „Pusť mě, vzešla jitřenka." Jákob však odvětil: „Nepustím tě, dokud mi nepožehnáš." Otázal se: „Jak se jmenuješ?" Odpověděl: „Jákob." Tu řekl: „Nebudou tě už jmenovat Jákob (to je Úskočný), nýbrž Izrael (to je Zápasí Bůh) , neboť jsi jako kníže zápasil s Bohem i s lidmi a obstáls." A Jákob ho žádal: „Pověz mi přece své jméno!" Ale on odvětil: „Proč se ptáš na mé jméno?" A požehnal mu tam. I pojmenoval Jákob to místo Peníel (to je Tvář Boží) , neboť řekl : „Viděl jsem Boha tváří v tvář a byl mi zachován život." Slunce mu vzešlo, když minul Penúel, ale v kyčli byl chromý. Synové Izraelovi nejedí až podnes šlachu při kyčelním kloubu, protože Bůh poranil Jákobovi šlachu kyčelního kloubu.

Nové jméno je dar, který předznamenává další události, za něj již bude zápasit sám Bůh. On tebe nazývá tvým jménem a posílá jménem svým.

ZDROJ: jump.cho.cz

 

 

Zobrazeno 1240×

Komentáře

akrimka

Toto mi dost tedka pomáhá v těžkých chvílích mého života: budu mít nové jméno a Bůh bude bojovat za mě, to neznamená, že sama pro to nic neučiním,a le jistě nemohu učinit víc, než je v mých silách!

mariajana

Jméno, kterým nás pojmenoval Bůh někdy neznáme hned. Je třeba o ně stát, hledat je, prosit Boha (zápolit s Ním :-) a vytrvale chtít poznat: Bože, proč tu jsem, jaký je můj úkol, za který chceš i Ty bojovat?<br />
Moc každému z vás přeji, abyste v tomto hledání byli vytrvalí a nevzdali to ani třeba po letech. On ten váš čas jistě přijde.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka