Denní zamyšlení s Písmem

26. 10. 2009

26. 10. 2009 8:43
Rubrika: O Slově na den

 

Iz 58,1-9a „Volej z plna hrdla, bez zábran! Rozezvuč svůj hlas jako polnici! Mému lidu ohlas jeho nevěrnost, domu Jákobovu jeho hříchy.



2Den co den se mne dotazují, chtějí poznat moje cesty jako pronárod, jenž koná spravedlnost a řád svého Boha neopouští; na spravedlivé řády se mě doptávají, chtěli by mít Boha blízko. 3‚Proč se postíme, a nevšímáš si toho ? Pokořujeme se, a nebereš to na vědomí.' Právě v den, kdy se postíváte, hovíte svým zálibám a honíte všechny své dělníky. 4Postíte se jenom pro spory a hádky, abyste mohli svévolně udeřit pěstí. Nepostíte se tak , aby bylo slyšet váš hlas na výšině. 5Což to je půst, který si přeji? Den, kdy se člověk pokořuje, kdy hlavu sklání jako rákos, žínici obléká a popelem si podestýlá? Dá se toto nazvat postem, dnem, v němž má Hospodin zalíbení? 6Zdalipak půst, který já si přeji, není toto: Rozevřít okovy svévole, rozvázat jha, dát ujařmeným volnost, každé jho rozbít? 7Cožpak nemáš lámat svůj chléb hladovému, přijímat do domu utištěné, ty, kdo jsou bez přístřeší? Vidíš-li nahého, obléknout ho, nebýt netečný k vlastní krvi?
# 8Tehdy vyrazí jak jitřenka tvé světlo a rychle se zhojí tvá rána . Před tebou půjde tvá spravedlnost, za tebou se bude ubírat Hospodinova sláva.9Tehdy zavoláš a Hospodin odpoví, vykřikneš o pomoc a on se ozve: ‚Tu jsem!' Odstraníš-li ze svého středu jho, hrozící prst a ničemná slova.


Co ty na to?

ZDROJ: jump.cho.cz

 

Zobrazeno 1364×

Komentáře

akrimka

Zrovna dnes jsem byla svědekem zviženého prstu...jedna kolegyně byla popudlivá vůči bezbranným, no ale neřekla jsem NIC, byla jsem TAM PRVNÍ DEN, ALE PŘÍŠTĚ JÍ ASI NĚCO ŘEKNU :-)

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka