Denní zamyšlení s Písmem

23. 12. 2009

23. 12. 2009 0:00
Rubrika: O Slově na den

3.den Jak 5,7-9 7Buďte tedy trpěliví, bratří, až do příchodu Páně. Pohleďte, jak rolník čeká trpělivě na drahocennou úrodu země, dokud se nedočká podzimního i jarního deště.


8I vy tedy trpělivě čekejte, posilněte svá srdce, vždyť příchod Páně je blízko. 9Nestěžujte si jeden na druhého, bratří, abyste nebyli odsouzeni. Hle, soudce stojí přede dveřmi!

 

Některé změny v životě, v sobě, ve vztazích, musíme očekávat trpělivě. Nenastanou totiž ze dne na den. Trvá nějaký čas, než pomalu vyklíčí, získají potřebnou sílu prorazit na světlo a také chvíli trvá, než si jich všimneme. Ale celou dobu se něco děje i když zvenčí není nic vidět. Je to jako obilí, které se na podzim zaseje – žádný výsledek. Pak přijdou první mrazy – opět není nic vidět. Pak dokonce napadne sníh, no to už teprve nic nevidíme. A to nám uplynulo už dobrých 5-6 měsíců. Přijde jaro, obleva – jen bláto, jinak nic. Konečně teplejší a delší sluneční paprsky a – je to nevíře, ale z té země cosi leze. Malé, zelené, slabé, hm, to asi nebude mít moc budoucnost.. Všichni víme, co následuje. Malé, zelené, slabé vyroste, zesílí a zežloutne, uzraje. Ale zastavte se nad tím „nepoměrem“. Jestliže se někdy v září zaseje a do března leží sníh či mrzne, je to celkem 6-7 měsíců, kdy se „nic neděje“. Lépe řečeno – není nic vidět. A pak, během zbylých 5ti měsíců stihne úroda vyrůst i uzrát. Často nevidíme žádné změny, o které Pána prosíme. Ale to neznamená, že se nic neděje.

ZDROJ: jump.cho.cz

Zobrazeno 1461×

Komentáře

Dadula

Hle, soudce stojí přede dveřmi! ..:)..krásné!

sabincenta

To jsem potřebovala slyšet!!!!:))Děkuji taktéž

Jarolihanka

Moc hezké a povzbuzující

floweret

Hle, Soudce stojí přede dveřmi.. buďme si toho vědomi každý den... ne ve strachu, ale v bázni a důvěře, že ten, kdo věří v Pána Ježíše Krista nebude odsouzen, ale již přešel ze smrti do života.

Vlnka

To je moc hezké zamyšlení... :-) děkuji

Zobrazit 5 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka