Denní zamyšlení s Písmem

19.1.2010

19. 1. 2010 0:00
Rubrika: O Slově na den

Láska nechť je bez přetvářky. Ošklivte si zlo, lněte k dobrému.


10Milujte se navzájem bratrskou láskou, v úctě dávejte přednost jeden druhému. 11V horlivosti neochabujte, buďte vroucího ducha, služte Pánu. 12Z naděje se radujte, v soužení buďte trpěliví, v modlitbách vytrvalí. 13Sdílejte se s bratřími v jejich nouzi, ochotně poskytujte pohostinství. 14Svolávejte dobro na ty, kteří vás pronásledují, dobro, a ne zlo. 15Radujte se s radujícími, plačte s plačícími. 16Mějte porozumění jeden pro druhého. Nesmýšlejte vysoko, ale věnujte se všedním službám. Nespoléhejte na svou vlastní chytrost. 17Nikomu neodplácejte zlým za zlé. Vůči všem mějte na mysli jen dobré. 18Je-li možno, pokud to záleží na vás, žijte se všemi v pokoji. 19Nechtějte sami odplácet, milovaní, ale nechte místo pro Boží soud, neboť je psáno: ‚Mně patří pomsta, já odplatím, praví Pán.‘ 20Ale také: ‚Jestliže má tvůj nepřítel hlad, nasyť ho, a má-li žízeň, dej mu pít; tím ho zahanbíš a přivedeš k lítosti. ‘ 21Nedej se přemoci zlem, ale přemáhej zlo dobrem.

/Ř 12,9-21/

Co konkrétně znamená být učedníkem Ježíšovým.

ZDROJ: jump.cho.cz

Zobrazeno 1625×

Komentáře

Janiczek

"v modlitbách vytrvalí..."<br />
To mě oslovilo. Někdy se přistihnu, že chci, aby se má prosba (o nějakou dlouhodobou změnu) splnila co nejdřív - třeba i měsíc je pro mě moc čekání... Přitom Bůh ví nejlíp, kdy a jak mou modlitbu splnit, nebo taky nesplnit... Měl bych se trénovat v trpělivosti ... a v poznávání Boží vůle :)<br />
<br />
Jinak ještě verš 20 ... defakto "moudřejší ustoupí" (což neznamená že se nechá fackovat!), ale ... tohle chce pořádnou dávku sebezapření a Boží pomoci :)

Eva Slováčková

úžasné slovo na den :)

Lussy

Nespoléhejte na svou vlastní chytrost..

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka