Denní zamyšlení s Písmem

20.1.2010

20. 1. 2010 0:00
Rubrika: O Slově na den

Konec všech věcí je blízko. Žijte proto rozumně a střízlivě, abyste byli pohotoví k modlitbám.


8Především mějte vytrvalou lásku jedni k druhým; vždyť láska přikryje množství hříchů. 9Buďte jedni k druhým pohostinní a nestěžujte si na to! 10Každý ať slouží druhým tím darem milosti, který přijal; tak budete dobrými správci milosti Boží v její rozmanitosti. 11Kdo káže, ať zvěstuje slovo Boží. Kdo slouží, ať to činí ze síly, kterou dává Bůh – tak aby se všecko dělo k oslavě Boží skrze Ježíše Krista. Jemu buď sláva i moc na věky věků. Amen. 12Moji milovaní, nebuďte zmateni výhní zkoušky, která na vás přišla, jako by se s vámi dělo něco neobvyklého, 13ale radujte se, když máte podíl na Kristově utrpení, abyste se ještě více radovali, až se zjeví jeho sláva. 14Jestliže jste hanobeni pro jméno Kristovo, blaze vám, neboť na vás spočívá Duch slávy, Duch Boží. 15Ale ať nikdo z vás netrpí za vraždu, za krádež nebo jiný zlý čin anebo za intriky. 16Kdo však trpí za to, že je křesťan, ať se nestydí, ale slaví Boha, že smí nosit toto jméno. 17Přišel totiž čas, aby soud začal od domu Božího. Jestliže začíná od vás, jaký bude konec těch, kteří se Božímu evangeliu vzpírají? 18‚Jestliže i spravedlivý bude stěží zachráněn, kde se ocitne bezbožný a hříšný?‘ 19A tak ti, kteří trpí podle vůle Boží, ať svěří své duše věrnému Stvořiteli a činí dobré.

/1Pt 4,7-19/

Pro ty, kteří si snad včera ne a ne vybrat to konkrétní pro sebe...

ZDROJ: jump.cho.cz

Zobrazeno 1405×

Komentáře

Ani2

Floweret:Opravdu se tou výhní zkoušky asi zde myslí pronásledování pro Krista,máš pravdu. Já jsem si vzpomněla totiž při té větě "radujte se, máte podíl na utrpení Krista" jak někteří světci moc trpěli, třeba otec Pio, ten měl i stigmata, a obětovali to pro Krista a na různé úmysly.Někteří si utrpení dokonce i sami přáli. To já bych nikdy nedokázala.

akrimka

kkonec všech věcí máme zažívat každý den, protože : "jedli a pili, ženili se a vdávali a přišla potopa". Doufám, že se zde nevěří na konec světa v roce 2012, jak hlásají všichni astrologové a podobné nauky...no pronásledování nemusí být jen pro Krista jako pro osobu, ale pro pravdu, protože on je pravda, cesta i život..tím pádem, kdo je pronásledován pro spravedlnost a pravdu, je pronásledován jako Kristus, je to jen příměr podle mě.

floweret

Ani: přijde mi, že těmi zkouškami se nemyslí nemoci, nebo obecně mezilidské problémy, ale pronásledování pro Krista... Takové utrpení - utrpení pro Pravdu - je pro nás podílem na Jeho utrpení... Přesto nemůže být nikdy přijatelnou obětí za hřích... Chvála Bohu, že takovou oběť už Ježíš položil :-)... <br />
Ale s těmi ostatními starostmi a problémy samozřejmě Bůh může pomoci :-).. jen bych je specifikoval třeba jako rozličné zkoušky život, nebo následky našich hříchů.

Ani2

Výheň zkoušky - myslím, že to nemusí být jenom smrtelná nemoc nebo žalář. Třeba stačí jenom taková rýma nebo angína, nebo nějaký člověk, který ti prostě zrovna "pije krev". Ale je to určité utrpení, i s ním máme určitě podíl na Kristově utrpení. Proč to třeba za něco (nebo někoho) neobětovat? Hezký den všem. :)

Janiczek

Verš 13 mě navedl na toto:<br />
Vžijte se do situace Pavla, když ho a Silase zavřeli, spoutali kládami, předtím pravděpodobně zbičovali... a co ti dva dělají? Naprostá většina lidí by NADÁVALA A NADÁVALA... Možná by nějaký křesťan zničeně vysílal k nebi "Bože, proč?" Ale co Pavel a Silas? Ti zpívají a radují se... Když to člověk jen tak přečte, ani se nad tím nepozastaví, ale když nad tím popřemýšlí... tak NECHÁPE. Jak se mohli radovat? Tohle je jedna z dalších věcí, ke kterým nám musí Bůh prostě dát sílu, sami nic takového nezvládneme ani v mnohem "lehčích" situacích...

Zobrazit 5 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka