Denní zamyšlení s Písmem

18.3. 2010

18. 3. 2010 0:00
Rubrika: O Slově na den

Neboť kde je tvůj poklad, tam bude i tvé srdce.


Neukládejte si poklady na zemi, kde je ničí mol a rez a kde je zloději vykopávají a kradou. Ukládejte si poklady v nebi, kde je neničí mol ani rez a kde je zloději nevykopávají a nekradou. Neboť kde je tvůj poklad, tam bude i tvé srdce.

(Mt 6;19-21)


Avšak ptáme se: je svatost v dnešní době ještě aktuální? Anebo je to spíše něco, co je málo přitažlivé a nedůležité? Nehledají se dnes více úspěch a lidská sláva? Avšak jak dlouho trvá a jakou cenu má pozemský úspěch?


Homilie papeže Benedikta XVI. při mši svaté ve Staré Boleslavi


Co je výhodnější – mít se dobře zde na zemi na krátký čas, nebo mít se dobře na věčnosti ? Je užitečné dívat se na svůj pozemský život optikou věčného života. Potom jasně uvidíme jakou je marností přílišné lpění a dočasných věcech tohoto světa. Měli bychom se spíše snažit budovat nebeské statky prostřednictvím života podle písma a skutků milosrdenství, které nic nestojí.

Mildaborec

Zobrazeno 1283×

Komentáře

Zamdotex

a nebo - ten nejcennější poklad máš přímo v srdci. vždyť nění většího pokladu než LÁSKA, ta se nedá změřit, zvážit... jak velká je, když už se jí nazývá samotný Bůh?

Ester

"Nehledají se dnes více úspěch a lidská sláva? Avšak jak dlouho trvá a jakou cenu má pozemský úspěch?"<br />
---- je to přesně tak:)<br />
<br />
Mimochodem, papež je skvělej teolog, dokáže vystihovat a popisovat věci jako málokdo.... (Úvod do křesťanství, Eschatologie....) Už to pozoruju docela dlouho....a pořád mě to dostává:)

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka