Denní zamyšlení s Písmem

19. 3. 2010

19. 3. 2010 0:00
Rubrika: O Slově na den

Nikdo nepřichází k Otci než skrze mne.


Ježíš mu odpověděl: ,,Já jsem cesta, pravda i život. Nikdo nepřichází k Otci než skrze mne. Kdybyste znali mne, znali byste i mého Otce. Nyní ho již znáte, neboť jste ho viděli.“

(J 14;6 - 7)


A toto je poselství spásy, starobylé a vždy nové, jež církev hlásá od pokolení do pokolení: Kristus ukřižovaný a zmrtvýchvstalý, Naděje lidstva!


Homilie papeže Benedikta XVI. při mši svaté v Brně


Lidstvo potřebuje něco, k čemu bude vzhlížet, potřebuje také nějaké hodnoty kterými se může řídit. Když zmizí hodnoty, tak nastupuje prázdno. Potřebujeme tedy Krista, který je dokonce cestou. Mnohokrát se také již v historii došlo ke kritickým momentům ať už v životě národa nebo jednotlivce, které se jevily téměř beznadějně. A kde potom tu naději hledat ? Není nejlepší přijít k tomu, kdo jako první vstal z mrtvých a dokázal tím že vždy existuje pozitivní konec, řešení ?

Mildaborec

Zobrazeno 2651×

Komentáře

akrimka

zkusila jsem dnes doma říkat jen pravdu a skončila jsem s modřinami zamčená v koupelně, prosím všechny bratry a sestry o modlitby, podotýkám,že žiju v silně ateistické rodině. ještě jednou děkuji za přímluvy!

barbucha

To tě doma bijí..?

Zobrazit 7 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka