Denní zamyšlení s Písmem

5. 5. 2010

5. 5. 2010 0:00
Rubrika: O Slově na den

Především však mějte lásku, která všechno spojuje k dokonalosti.


12Jako vyvolení Boží, svatí a milovaní, oblečte milosrdný soucit, dobrotu, skromnost, pokoru a trpělivost. 13Snášejte se navzájem a odpouštějte si, má-li kdo něco proti druhému. Jako Pán odpustil vám, odpouštějte i vy. 14Především však mějte lásku, která všechno spojuje k dokonalosti.

/Kol 3,12-14/

Je velmi snadné někoho posuzovat, soudit, odsoudit. Více či méně to děláme všichni. A je to zcela špatně. Soud nad druhým člověkem nám naštěstí nepřísluší. Pavlův list do Kolos nabízí jinou alternativu.

ZDROJ: jump.cho.cz

Zobrazeno 1224×

Komentáře

Zamdotex

"Jako Pán odpustil vám, odpouštějte i vy." Dej mi sílu, Pane, abych se podobala co nejvíce Tobě. Protože Ty sám jsi láska a tam, kde je láska, tam není místo pro nenávist, hořkost a zlobu.

akrimka

ale je tam slovo "navzájem" a je to již lovo pro věřící...nwm proč bych měla komunikovat s někým, kdo mě neustále svým jednáním i slovy uráží, na to ještě celkem dost "miluji sama sebe" podle nového zákona....

Kael

A neměli bychom podle Zlatého pravidla začít s odpouštěním my? Jestli to má být navzájem, pak jsou potřeba obě strany a když se já zatvrdím, může začít ten druhý?

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka