Denní zamyšlení s Písmem

6. 5. 2010

6. 5. 2010 0:00
Rubrika: O Slově na den

Kdo se hněvá na svého bratra, bude vydán soudu


21Slyšeli jste, že bylo řečeno otcům: ‚Nezabiješ! Kdo by zabil, bude vydán soudu.‘ 22Já však vám pravím, že již ten, kdo se hněvá na svého bratra, bude vydán soudu; kdo snižuje svého bratra, bude vydán radě; a kdo svého bratra zatracuje, propadne ohnivému peklu. 23Přinášíš-li tedy svůj dar na oltář a tam se rozpomeneš, že tvůj bratr má něco proti tobě, 24nech svůj dar před oltářem a jdi se nejprve smířit se svým bratrem; potom teprve přijď a přines svůj dar. 25Dohodni se se svým protivníkem včas, dokud jsi s ním na cestě k soudu, aby tě neodevzdal soudci a soudce žalářníkovi, a byl bys uvržen do vězení. 26Amen, pravím ti, že odtud nevyjdeš, dokud nezaplatíš do posledního haléře.

/Mat 5,21-26/

Jakékoli neodpuštění, nesmíření z naší strany je dluhem, který je příliš velký, než aby se dal propašovat do Božího království.

ZDROJ: jump.cho.cz

Zobrazeno 2728×

Komentáře

Špíz

Tak to jsem ráda, asi jsem fakt moc nepochopila, jak to myslíš. Můžu se zeptat, kde v Písmu to je? Je totiž fakt, že když jsem si přečetla, že je to biblický citát, docela mě zamrazilo, že jsem si dovolila trochu moc...Protože před Biblí mám respekt velikej, i když se tam spoustě věcí musí rozumět s ohledem na tehdejší dobu (což určitě není mínus :-) )

Jarolihanka

Gal 5,18...je to tam ale trošku jinak ale řekla bych že to má podobný význam :-)

Zobrazit 14 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka