Denní zamyšlení s Písmem

Hospodin jediný...

11. 7. 2010 23:59

Slyš, Izraeli,…nebo také Š´ma Izrael je pro každého Žida nesmírně důležitý a cenný text. V průběhu postní doby uvidíme, že má hodně společného s povoláním ke svatosti, že je to jeho konkrétnější vyjádření. Pro tento týden zůstaneme u prvního verše, který je základní větou izraelského vyznání víry.

Je to o svatosti, o vztahu k Hospodinu -milovat celým srdcem, celou myslí, celou silou – co to znamená?


1.den Dt 6,4-7 Tento text byl a je pro Židy jeden z nejdůležitějších. My se jím necháme vést tuto postní dobu. Pročti si jej celý a nech se jím oslovit.

2.den Dt 6,4-7; Iz 51,12-16 Hospodin jediný je skutečně Pán. Nemusíš žít ve strachu. Dej Pánu všechny situace a lidi, kterých se obáváš, všechny své strachy, které Ti vládnou.

3.den Dt 6.4-7; Sdc 10,6-16 Nejsme jiní, než byli Izraelci. Znova a znova sloužíme jiným bohům. A Hospodin nás nijak netrestá. Jen nás ponechá tomu, co jsme si sami vybrali. A přitom nás nepřestává vyhlížet a očekávat, kdy se k němu znova navrátíme. Zkus si pravdivě před Pánem pojmenovat, podle čeho se rozhoduješ, čí hlas má ve Tvém životě jakou váhu. Kde je uprostřed toho všeho hlas Hospodinův?

4.den Dt 6,4-7; Iz 53 Který jiný bůh vzal na sebe utrpení a hřích svého lidu? Co víc by ještě mohl udělat?

5.den Dt 6,4-7; Sk 4,1-12

6.den Dt 6,4-7; Dt 18,9-22; Zj 19,9-10

7.den Vrať se dnes k textu, který pro Tebe byl důležitý. Chval Pána za všechna dobrodiní, která Ti prokázal. Otevři se jeho požehnání pro dnešní den.

 

zdroj: jump.cho.cz

Zobrazeno 1184×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka