Denní zamyšlení s Písmem

20. 8. 2010

20. 8. 2010 0:00
Rubrika: O Slově na den

On zemřel za nás, abychom my, ať živí či zemřelí, žili spolu s ním.


1Není nutné, bratří, psát vám něco o době a hodině. 2Sami přece dobře víte, že den Páně přijde, jako přichází zloděj v noci. 3Až budou říkat ‚je pokoj, nic nehrozí‘, tu je náhle přepadne zhouba jako bolest rodičku, a neuniknou. 4Vy však, bratří, nejste ve tmě, aby vás ten den mohl překvapit jako zloděj. 5Vy všichni jste synové světla a synové dne. Nepatříme noci ani temnotě. 6Nespěme tedy jako ostatní, nýbrž bděme a buďme střízliví. 7Ti, kdo spí, spí v noci, a kdo se opíjejí, opíjejí se v noci. 8My však, kteří patříme dni, buďme střízliví, oblečme si víru a lásku jako pancíř a naději na spásu jako přilbu. 9Vždyť Bůh nás neurčil k tomu, abychom propadli jeho hněvu, nýbrž abychom došli spásy skrze našeho Pána Ježíše Krista. 10On zemřel za nás, abychom my, ať živí či zemřelí, žili spolu s ním. 11Proto se navzájem povzbuzujte a buďte jeden druhému oporou, jak to již činíte.

/1Te 5,1-11/

Svatost znamená být bdělý. Nejen v tom smyslu být připraven na příchod Páně, který může nastat kdykoli, ale také nenechat se opíjet rohlíkem, umět říci jasné NE či ANO, být bdělí ve svém každodenním rozhodování, nenechat se podvést člověkem, ďáblem ani sám sebou.

zdroj: jump.cho.cz

 

 

 

Zobrazeno 1601×

Komentáře

akrimka

líbí se mi: "nenechat se podvész člověkem", je zolik lidí, co dnes lásají nějaké náboženství: biostrava,ypotéky, zaručené úspěchy....ale pravdou zůstává, že bez Boha nemá nic trvání ani hodnotu.

MartyR

Pravda pravdoucí...

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka