Denní zamyšlení s Písmem

27. 9. 2010

27. 9. 2010 11:18
Rubrika: O Slově na den

Zbavte se cizích bohů, které máte mezi sebou!


1I řekl Bůh Jákobovi: „Vstaň a vystup do Bét-elu, usaď se tam a udělej tam oltář Bohu, který se ti ukázal, když jsi prchal před svým bratrem Ezauem.“ 2Jákob tedy řekl svému domu i všem, kteří byli s ním: „Zbavte se cizích bohů, které máte mezi sebou! Očisťte se, převlékněte si šat, 3budeme putovat do Bét-elu. Chci tam udělat oltář Bohu, který mi odpověděl v den mého soužení a byl se mnou na cestě, kterou jsem šel.“

/Gn 35,1-3/

Jákob vybudoval oltář Bohu, „..který mu odpověděl v den jeho soužení a byl s ním na cestě, kterou šel.“ Jedinému pravému Bohu. Zároveň vyzval ty, kteří šli s ním, aby se zbavili cizích bohů, aby se jich zřekli, aby se mohli skutečně pravdivě poklonit Jedinému Bohu. Kdo jsou Tví bohové? Na koho nebo na co spoléháš? Čím trávíš svůj čas? Co Ti brání v tom, aby ses spolehl na Hospodina, aby ses mu podřídil? Polož to vše před Něj.

Zdroj: jump.cho.cz

Zobrazeno 1069×

Komentáře

akrimka

no tak často přemýšlím o klukách, to budou asi ti cizí bohové ne?

Ani2

Záleží na tom, jak moc o nich přemýšlíš. Pokud jsi ochotná kvůli nim zanedbat rodinu, školu, přátele, modlitbu a pokud by se Ti bez nich zhroutil svět, a ztratila bys smysl života, tak to pro Tebe ti cizí bohové budou :)

Ani2

Myslím si, že cizí bohové může být ledaco. Majetek, vlastní tělo, aby bylo fit a hezké, někdy také nějaký člověk. Není špatné se o tyto věci a lidi zajímat, chybou je se jim "klanět" jako nějaké modle. Vzpomněla jsem si na písničku "..ty sám, Pane můj, jen ty sám, jenom ty, Pane můj, ty stačíš sám..." Kolikrát jsem ji zpívala, ale domyslet to do důsledků? Stačil by mi Bůh, kdybych najednou nic neměla?

barbucha

"byl se mnou na cestě,kterou jsem šel".. kéž si to každý den a každou chvíli uvědomíme..

Zobrazit 4 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka