Denní zamyšlení s Písmem

12.10.2010

12. 10. 2010 0:04
Rubrika: O Slově na den

Bděte tedy, protože neznáte den ani hodinu.


1Tehdy bude království nebeské, jako když deset družiček vzalo lampy a vyšlo naproti ženichovi. 2Pět z nich bylo pošetilých a pět rozumných. 3Pošetilé vzaly lampy, ale nevzaly si s sebou olej. 4Rozumné si vzaly s lampami i olej v nádobkách. 5Když ženich nepřicházel, na všechny přišla ospalost a usnuly. 6Uprostřed noci se rozlehl křik: ‚Ženich je tu, jděte mu naproti!‘ 7Všechny družičky procitly a dávaly do pořádku své lampy. 8Tu řekly ty pošetilé rozumným: ‚Dejte nám trochu oleje, naše lampy dohasínají!‘ 9Ale rozumné odpověděly: ‚Nemůžeme, nedostávalo by se nám ani vám. Jděte raději ke kupcům a kupte si!‘ 10Ale zatímco šly kupovat, přišel ženich, a které byly připraveny, vešly s ním na svatbu; a dveře byly zavřeny. 11Potom přišly i ty ostatní družičky a prosily: ‚Pane, pane, otevři nám!‘ 12Ale on odpověděl: ‚Amen, pravím vám, neznám vás.‘ 13Bděte tedy, protože neznáte den ani hodinu.

/Mt 25,1-13/

Pošetilé panny sice vyšly naproti ženichovi, ale patrně úplně nepočítaly s tím, že by skutečně přišel. Vypadá to, že předpokládaly, že ještě budou mít možnost si olej dokoupit. Možná je nenapadlo, že ho mají skutečně málo…Počítám s tím, že Pán může přijít třeba dnes v noci? Jak je to s mým olejem? Jak jsem naložil/a s dary, které jsem od Pána přijal/a? Co má předsevzetí, která jsem učinila? Jaké jsou mé dluhy?

Zdroj: jump.cho.cz

Zobrazeno 1528×

Komentáře

Hanča007

Wow...tohle je silné Slovo...

akrimka

myslím, že je to o tom, že nemáme utuchávat ve své víře, ale stále doplňoat "olej do lamp", neusnout na vavřínech, ale chovat se vždy taknjako poprvé, když jsme uvěřili, naše láska k Bohu musí být čerstvá :-))))

doorbell

Jenže to není tak snadné..

akrimka

no přeci jsi se svěřial do Jeho rukou, ne? "Mé ovce slyší můj hlas....A nikdo je nevytrhne z mé ruky", můžeš si být jistá, že On to v Tobě dokoná :-)

doorbell

Já myslela udržovat stále čerstvou lásku k Bohu :) Mně to vždy vydrží jen den nebo maximálně týden po nějakém extra duchovním zážitku a pak je zase prošlá lhůta :(

Zobrazit 5 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka