Denní zamyšlení s Písmem

31.12.2010

31. 12. 2010 0:00
Rubrika: O Slově na den

Stejně tak i víra, není-li spojena se skutky, je sama o sobě mrtvá.


14Co je platné, moji bratří, když někdo říká, že má víru, ale přitom nemá skutky? Může ho snad ta víra spasit? 15Kdyby některý bratr nebo sestra byli bez šatů a neměli jídlo ani na den, 16a někdo z vás by jim řekl: „Buďte s Bohem – ať vám není zima a nemáte hlad,“ ale nedali byste jim, co potřebují pro své tělo, co by to bylo platné? 17Stejně tak i víra, není-li spojena se skutky, je sama o sobě mrtvá.

/Jak 2,14-17/

Ztiš se a naslouchej, nechej se vést dnešním dnem, ať Ti Pán ukáţe, kde a co konkrétního máš darovat. Můţe to být poslední sušenka někde na sjezdovce, teplý čaj uprostřed zimy nebo konkrétní jiná věc či pomoc.

Zdroj:jump.cho.cz

Zobrazeno 3058×

Komentáře

akrimka

no musím říct, že jsem na tenhle verš myslela ráno než jsem si to tady přečetla, jakože jsem dlouho neudělal nějaký skutek a Bůh mi do vlaku poslal super rybu, tak jsem kázala evangelium :-))

růžetrnitá

Tenhle text mám moc ráda. Setkávám se totiž s obojím - s těmi, kdo "perfektně plní církevní nařízení a jsou se sebou spokojení" i ty, kteří méně mluví, ale o to víc se víra projevuje v jejich jednání.
Co myslíte, kteří jsou mi bližší?

Hanička

Dnes jsem si četla toto slovíčko a při silvestrovském večeru jsem si vylosovala slovo na rok 2o11: "Nemilujme jen slovem a jazykem, ale činem doopravdy." 1Jan 3,18 :)

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka