Denní zamyšlení s Písmem

3.10.2011 - 1. tajemství radostného růžence

3. 10. 2011 0:00

Přistoupil k ní (anděl) a řekl: „Buď zdráva, milostí zahrnutá, Pán s tebou.“ Ona se nad těmi slovy velmi zarazila a uvažovala, co ten pozdrav znamená.


Anděl jí řekl: „Neboj se, Maria, vždyť jsi nalezla milost u Boha. Hle, počneš a porodíš syna a dáš mu jméno Ježíš. Ten bude veliký a bude nazván synem Nejvyššího a Pán Bůh mu dá trůn jeho otce Davida. Na věky bude kralovat nad rodem Jákobovým a jeho království nebude konce.“ Maria řekla andělovi: „Jak se to může stát, vždyť nežiji s mužem?“ Anděl jí odpověděl: „Sestoupí na tebe Duch svatý a moc Nejvyššího tě zastíní; proto i tvé dítě bude svaté a bude nazváno Syn Boží. Hle, i tvá příbuzná Alžběta počala ve svém stáří syna a již je v šestém měsíci, ač se o ní říkalo, že je neplodná. Neboť ‚u Boha není nic nemožného‘.“ Maria řekla: „Hle, jsem služebnice Páně; staň se mi podle tvého slova.“ Anděl pak od ní odešel.

(Lk 1,28 - 38)

 

Týden I - Modlíme se radostný růženec

1. tajemství radostného růžence: Kterého jsi z ducha svatého počala.

Otče náš, desetkrát Zdrávas, Marie, Sláva Otci


Maria, plná milosti, pomáhej nám v každodenních situacích našeho života rozeznávat Boží světlo, abychom stejně jako ty dokázali na Boží vůli ochotně odpovídat svým "ano". Nyní i na věky věků. Amen.

 

Texty jsou se svolením čerpány z knížečky Růženec, kterou vydaly Paulínky: http://paulinky.cz.

Toto slovo na den navazuje na Téma měsíce Modlitba růžence.

 

Zobrazeno 2069×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka