Denní zamyšlení s Písmem

24. 12. 2011

24. 12. 2011 0:00
Rubrika: O Slově na den

I porodila svého prvorozeného syna, zavinula jej do plenek a položila do jeslí, protože se pro ně nenašlo místo pod střechou.


/Lk 2,7/


Znamení dítěte položené v jeslích se zpřítomňuje ve znamení, jež není o nic méně ponížené: chléb položený na oltář. Co řekneme Ježíšovi v dnešní noci my, společenství shromážděné v jeho jménu? Pouze jediné: Děkujeme, Pane!

Zdroj: Adventní doprovázení, CDM Petrinum Brno

Zobrazeno 2116×

Komentáře

mademoiseli

úžasné poselství Vánoc, ale i velký smutek, když matka prvorodička nemá kam hlavu složit se svým maličkým, zvlášť když ten malý je vykupitel lidstva, ať nás toto poselství svátečních dnů provází a nalezneme díky tomu více vlastní vnitřní pokory, která by ke svátkům měla patřit, ať nehledíme na hmotné dary a stůl plný jídla, ale na opravdovost a význam této noci Páně. Pán Bůh ať Vás provází těmito svátky, krásné Vánoce (to myslím zcela opravdově a od srdce) +++ Haleluja chvalme Pána ;)

MartinACK

Jak bychom si my lidé, kdybychom neznali příběh Vánoc představili příchod spasitele, největšího vládce jaký vůbec může být? Nejspíš jako něco monstrózního, obrovská oslava, dary od všech státníků na světě a slavilo by se a slavilo ..:) Ale pán Bůh nás překvapil a vše se stalo jinak, než lidé mysleli. Stejně tak židé mysleli, že Mesiáš povstane, pobije, v lepším případě zažene Římany zpátky k Tibeře a že obnoví království Izraele na zemi. A zase bylo všechno jinak, než lidé mínili. I my dneska často myslíme a máme představu, že když se budeme modlit, vše bude přesně jak si přejeme a podle naší představy, ale ten Boží plán, ta Boží cesta je mnohdy jiná, ale vede k tomu opravdovému cíli.

MartinACK

A právě dneska si připomínáme onen zázrak a skutek té největší lásky a to ten, že nám Bůh poslal svého syna - vykupitele. Ať jsou pro nás všechny tyto svátky požehnané, plné klidu, míru a radosti.

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka