Denní zamyšlení s Písmem

27. 9. 2012

27. 9. 2012 0:00
Rubrika: Nezařazené

Nepřizpůsobujte se tomuto věku, nýbrž proměňujte se obnovou své mysli.


Vybízím vás, bratří, pro Boží milosrdenství, abyste sami sebe přinášeli jako živou, svatou, Bohu milou oběť; to ať je vaše pravá bohoslužba.
A nepřizpůsobujte se tomuto věku, nýbrž proměňujte se obnovou své mysli, abyste mohli rozpoznat, co je vůle Boží, co je dobré, Bohu milé a dokonalé.

/Ř 12, 1-2/

Vyber si z dnešního textu třeba jen půl verše, se kterým zůstaneš v modlitbě. Nechej se jím oslovit. Co pro Tebe konkrétně znamená „...nepřizpůsobujte se tomuto věku.. proměňujte se obnovou mysli?“ V čem konkrétně ty sám/sama vidíš, že by ses neměl/a přizpůsobovat? To, jaký postoj mám v srdci, má vliv na mé smýšlení. Moje smýšlení pak ovlivňuje mé jednání. Celá Tvá bytost, celé Tvé já se svými skutky, tak jak existuje, se může postupně proměňovat, necháš-li si Bohem obnovovat své srdce, svoji mysl. Budeš-li se krok za krokem učit přijímat smýšlení Ježíšovo.

Společné téma několika týdnů: Být pravým učedníkem
To, že je někdo Ježíšovým učedníkem nemá napsáno na čele. Má to být zjevné z jeho jednání, skutků. Ježíš ke svým učedníkům často mluvil, jak mají/nemají jednat. Nikdy jim nedal žádné osvědčení s razítkem, že jsou jeho učedníky, kterým by se mohli chlubit, prezentovat. Jejich život a život každého dalšího učedníka má být tou vizitkou, že patří Ježíšovi.
 

Zdroj: jump.cho.cz

Zobrazeno 1471×

Komentáře

marionette

díky, díky!

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka