Denní zamyšlení s Písmem

10. 10. 2012

10. 10. 2012 0:00
Rubrika: Nezařazené

Vy však nejste živi ze své síly, ale z moci Ducha, jestliže ve vás Boží Duch přebývá.


Ti, kdo žijí jen z vlastních sil, nemohou se líbit Bohu.
Vy však nejste živi ze své síly, ale z moci Ducha, jestliže ve vás Boží Duch přebývá. Kdo nemá Ducha Kristova, ten není jeho.
Je-li však ve vás Kristus, pak vaše tělo sice podléhá smrti, protože jste zhřešili, ale Duch dává život, protože jste ospravedlněni.
Jestliže ve vás přebývá Duch toho, který Ježíše vzkřísil z mrtvých, pak ten, kdo vzkřísil z mrtvých Krista Ježíše, obživí i vaše smrtelná těla Duchem, který ve vás přebývá.

/Ř 8, 8-11/

Další lekce o síle, kterou jste ve fyzice patrně nebrali...

Téma týdne: Jen v síle Ducha
Jak jsi již asi zjistil/a, být Ježíšovým učedníkem není žádná flákárna, ba naopak. A ještě má člověk po čase dojem, že ač dělá, co dělá, výsledek nikde… Sám není lepší, ti okolo se také neobracejí… A nějaká láska k Bohu a bližním? To jde taky dost těžko. Boží slovo nás učí, že člověk na to opravdu nemá. Sám ze své síly na to nikdo nemá. Proto nám Ježíš dal svého Ducha, aby v nás jednal, proměňoval naše srdce, vyučoval nás. Jemu máme být poslušní, pro něj otevření. Znamená to přiznat před Hospodinem na férovku, že na to, abych žil/a jako jeho učedník, nemám. Vzdát se svých vlastních pokusů a s vědomím vlastní neschopnosti prosit o jeho sílu, prosit o jeho Ducha
 

Zdroj: jump.cho.cz

Zobrazeno 1120×

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka