Denní zamyšlení s Písmem

24. 2. 2013

24. 2. 2013 0:00
Rubrika: Nezařazené

Proto, moji bratři milovaní a vytoužení, tak stůjte v Pánu pevně!


Bratři, jednejte všichni tak, jak jednám já, a dívejte se na ty, kdo žijí podle mého příkladu.
Často jsem vás na to upozorňoval, a teď to říkám se slzami v očích, že se jich mnoho chová jako nepřátelé Kristova kříže.
Jejich konec je záhuba, jejich bůh je břicho a vychloubají se tím, zač by se měli stydět, mají zájem jenom o věci pozemské.
My však máme svou vlast v nebi, odkud také s touhou očekáváme spasitele Pána Ježíše Krista.
On přemění naše ubohé tělo, aby nabylo stejné podoby jako jeho tělo oslavené. Způsobí to jeho moc, kterou si může podřídit všecko.
Proto, moji bratři milovaní a vytoužení, moje radosti a koruno, tak stůjte v Pánu pevně, milovaní!

/Flp 3,17-4,1/

Prožíváme druhou nedělí postní a možná už jsi za uběhlou dobu půstu narazil/a na křehkost své vůle či těla, možná jsi zjistil/a, že tvá předsevzetí nejsou až tak lehká. (Nebo sis možná ještě ani neuvědomil/a, že je tady půst vyzvající nás ke změně, k obrácení.) :-) Z dnešního druhého čtení vyplývá krásné povzbuzení: "My však máme svou vlast v nebi", my máme naději ve spáse a vzkříšení! Proto se přestaňme zajímat "jenom o věci pozemské" a trochu se v letošním postu povznesme nad "naše ubohá těla".
Jako povzbuzení ti může sloužit i dnešní žalm 27: Hospodin je mé světlo a má spása! Proto "stůjme pevně v Pánu" ve všem, co nás potkává i ve všem, co nám nejde.

ReRoR

Zobrazeno 1606×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka