Denní zamyšlení s Písmem

2. 6. 2013

2. 6. 2013 0:00
Rubrika: Nezařazené

Ale řekni jen slovo, a můj služebník bude uzdraven.


Když Ježíš domluvil ke svým posluchačům, přišel do Kafarnaa. Jeden setník tam měl služebníka, na němž mu velmi záleželo; ten však byl nemocný a umíral.
Když setník uslyšel o Ježíšovi, poslal k němu židovské starší s prosbou, aby přišel a služebníka mu uzdravil. Starší přišli k Ježíšovi a horlivě se přimlouvali: „Je toho hoden, abys mu vyhověl, protože má náš národ rád a vystavěl nám synagogu.“
Ježíš šel s nimi. Když už nebyl daleko od toho domu, poslal k němu setník přátele se vzkazem: „Pane, neobtěžuj se! Neboť si nezasloužím, abys vešel do mého domu; proto jsem si ani netroufal přijít k tobě osobně. Ale řekni jen slovo, a můj služebník bude uzdraven. Vždyť i já jsem člověk podřízený, ale mám pod sebou vojáky; řeknu jednomu ‘jdi’, a jde, a jinému ‘přijď’, a přijde, a svému služebníkovi ‘udělej to’, a udělá to.“
Když to Ježíš uslyšel, podivil se mu; obrátil se k zástupu, který ho následoval, a prohlásil: „Říkám vám: Ani v izraelském národě jsem nenašel takovou víru!“ Když se pak poslové vrátili do domu, shledali, že ten služebník je zdráv.

/Lk 7,1-10/

Zajímavý moment dnešního evangelia: Ježíš člověka neuzdravil pro jeho zásluhy (měl rád svůj národ a vystavěl synagogu), ale pro víru jiného člověka. (Tomu se říká síla přímluvné modlitby!) Předtím, než Ježíše přijímáme při mši svaté, říkáme "Pane, nezasloužím si, abys ke mně přišel, ale řekni jen slovo a má duše bude uzdravena".
Prožívej dnes tato slova silněji, mysli na ně během mše i během dne. Dnešní evangelium nám znovu připomíná, že prosby o udzravení bere Ježíš vážně.

ReRoR

Zobrazeno 1141×

Komentáře

Špíz

já nevím, ale myslím, že ten, kdo měl rád jejich národ a vystavěl jim synagogu, byl právě ten setník, ne jeho služebník... ;)

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka