Denní zamyšlení s Písmem

1. 12. 2014

1. 12. 2014 0:00
Rubrika: Nezařazené

Přijdu a uzdravím ho.


„Pane, můj služebník leží doma ochrnulý a hrozně se trápí.“ Ježíš mu řekl: „Přijdu a uzdravím ho.“ Setník však odpověděl: „Pane, nezasloužím si, abys vešel do mého domu.“ (…) Když to Ježíš uslyšel, podivil se a řekl těm, kdo ho doprovázeli: „Amen, pravím vám: Takovou víru jsem v izraelském národě nenašel u nikoho.“

/Mt 8,5-11/

Setník v dnešním evangeliu uvěřil Ježíšovi, a jeho víra se nám tak stává příkladem. To nás může vést k zamyšlení nad tím, jak vlastně k víře dospějeme.

Máme-li opravdu o svou víru strach, měli bychom prověřit, jak hluboké je naše přesvědčení. Pokud ze svých problémů učiníme příležitost k tomu, abychom se dozvěděli víc o Bohu a o jeho lásce k nám, můžeme se právě díky nim naučit mít pevnou důvěru v jeho prozřetelnost. (Pavel Konzbul – Dobro, zlo a hlodavci)

Mám strach o svou víru? Hovořím s druhými lidmi o Bohu ochotně? Papež František povzbuzuje, že bychom měli vyjít z vlastní pohodlnosti a mít odvahu dosáhnout všech periferií, které potřebují světlo evangelia. Nežiji jen mezi „slušnými“ lidmi?

Zdroj: Průvodce adventem 2014, připravila brněnská diecéze

 

Zobrazeno 1299×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka