Denní zamyšlení s Písmem

15.8.2019

15. 8. 2019 0:00
Rubrika: Nezařazené

„…dítě se radostně pohnulo v jejím lůně.“


„Jakmile Alžběta uslyšela Mariin pozdrav, dítě se radostně pohnulo v jejím lůně. Alžběta byla naplněna Duchem svatým…“       /Lk 1,40/
 

Nesetkaly se jen maminky, ale i jejich děti, ještě nenarozené. A to bylo snad i důležitější. Jan byl posvěcen - poznal Ježíše, byl naplněn Duchem svatým a připraven. 
Děti potřebují, abychom je přiváděli k Bohu. Jejich chvála k Němu dosáhne dříve než naše.
 

1. čtení: Zj 11,19a; 12,1.3-6a.10ab
žalm: Žl 45
2. čtení: 1Kor 15,20-27a
evangelium: Lk 1,39-56

Zobrazeno 1596×

Komentáře

Matonick

Dnes slavíme Nanebevzetí Panny Marie. Slovo se stalo tělem a Maria se stala Matkou Boží. Když přišla do domu Zachariášova, pozdravila tetu Alžbětu. Ta byla naplněna Duchem svatým. Rovněž ještě její nenarozené dítě mělo velký užitek z této zvláštní návštěvy. Zachariáš byl rovněž naplněn Duchem svatým. Pronáší o dítěti prorocké slovo (Lk 1,69-79). I Jan obdržel prorockého Ducha. Byl posvěcen za proroka v lůně své matky. Ten, kvůli němuž i život položil, Syn Boží Ježíš, ho přišel navštívit. Přišel prostřednictvím své matky Marie. Jak na návštěvu Boha Jan reagoval? Alžběta: „Neboť hle, jakmile zazněl hlas tvého pozdravu, zaplesalo radostí dítko v mém lůně.“. Duch svatý, který plně prozařoval Marii, přešel i na Alžbětu.

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka