Denní zamyšlení s Písmem

22.8.2019

22. 8. 2019 0:00
Rubrika: Nezařazené

„…koho najdete, pozvěte na svatbu.“


„Potom řekl svým služebníkům: ‚Svatba je připravena, ale pozvaní nebyli jí hodni; jděte tedy na rozcestí, a koho najdete, pozvěte na svatbu.“/Mt 22,8-9/

Boží spása je určena pro všechny. Bůh touží po tom, aby byl každý člověk spasen.

1. čtení: Sd 11,29-39a
žalm: Žl 40
evangelium: Mt 22,1-14

 

Zobrazeno 953×

Komentáře

Matonick

Text dnešního Matoušova evangelia byl určen především pro křesťany z židů. Je o králi, který připravuje svatební hostinu pro svého syna. V Ježíšově podobenství tedy jde o svatbu mezi Kristem jako Ženichem a Církví jako nevěstou. Věčnost v nebi je přirovnána ke svatebnímu veselí, kde všichni, kdo ve víře odešli z tohoto světa, se budou radovat s Kristem a z Krista. Svatba je zde symbolem nebe, věčného života s Kristem. Bůh je štědrý král, který zve. Zve stále a zve všechny, aby měli účast na svatební radosti a veselí. Touží po tom, aby se jeho hodovní síň naplnila stolovníky. Aby všichni měli podíl na jeho království. Je vytrvalý a trpělivý. Jeho pozvání patří skutečně každému. Mně i tobě. Bylo nabídnuto nejen židům,ale i pohanům a ti přicházejí.

Matonick

Nenechá se odradit, když někteří odmítají. Vše je připraveno. Každý může najít místo u svatební tabule. Přijmeme toto pozvání? Oblékneme si čisté roucho víry, abychom dokázali projevovat věrnost Pánu, vnímat Boží vůli a mohli vstoupit do nového života? Boží spása je určena pro všechny. Bůh touží po tom, aby byl každý člověk spasen.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka