Denní zamyšlení s Písmem

25.8.2019

25. 8. 2019 0:00
Rubrika: Nezařazené

„Do Božího království vedou úzké dveře…“


„Kdosi mu řekl: „Pane, je asi málo těch, kteří budou zachráněni, že?“ Ježíš odpověděl: „Do Božího království vedou úzké dveře a těmi se snažte za každou cenu vejít.“         /Lk 13,23-24/
 

Vstupenka do nebe je víra v Ježíše. Snaž se horlivě poznat Boha a navázat s Ním vztah.
 

1. čtení: Iz 66,18-21
žalm: Žl 117
2. čtení: Žd 12,5-7.11-13
evangelium: Lk 13,22-30

Zobrazeno 1138×

Komentáře

Matonick

Dnešní evangelium nám na jedné straně předkládá představu úzké brány, jíž je třeba vejít a na straně druhé představu velkého průvodu, který směřuje k hostině do Božího království. Ježíš jasně ukazuje, že následovat ho cestou evangelia je vážná záležitost, která vyžaduje základní rozhodnutí a neustálé úsilí. Nejenže je třeba sebrat všechny síly, ale nemáme ztratit ani okamžik. Druhá představa rozvíjí Ježíšovu myšlenku, která reaguje na existenci nevhodného vyvyšování se Židů, pyšných na tradice, a především na svou národní identitu.

Matonick

Pro Ježíše neexistuje životní situace, jež by mohla postavit jednoho výše než druhého. Bůh nikomu nestraní. Plnou hodnotu však má následování Ježíše v plné svobodě a s naprostým odevzdáním. Pro věřícího je Bůh na prvním místě jeho zájmů a plánů. Vše, co vytváří síť a spleť našich vztahů, má význam a hodnotu pouze tehdy, když vychází z našeho vztahu k Bohu a k Bohu vede. Bůh je u věřícího středem jeho myšlení a plánů. Jinak nelze hovořit o víře. Má-li být Bůh středem našeho života, znamená to nikdy na něho nezapomínat a především nikdy ho nenahradit žádnou modlou.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka