Denní zamyšlení s Písmem

12.9.2019

12. 9. 2019 0:00
Rubrika: Nezařazené

„A buďte vděčni.“


„A ve vašem srdci ať vládne pokoj Kristův, k němuž jste byli povoláni v jedno společné tělo. A buďte vděčni.“        /Kol 3,15/
 

Být vděčným je darem nejen pro druhé, ale i pro nás, protože díky vděčnosti se cítíme spokojenější a šťastnější.
 

1. čtení: Kol 3,12-17
žalm: Žl 150
evangelium: Lk 6,27-38

Zobrazeno 1957×

Komentáře

Matonick

Apoštol Pavel říká: ve vašem srdci ať vládne pokoj Kristův. Pokoj to neznamená jen klidný a pohodlný stav mého srdce k tomu, abych se cítil spokojenější a šťastnější. Pokoj Kristův znamená požehnání spočívající v pravém vztahu, který Kristus obnovil. V Kristu byl obnoven vztah mezi Bohem a námi. Bariéra hříchu byla rozbita, a nyní zakoušíme požehnání věčného života v těsném společenství s Bohem. Jedná se také o pravý vztah mezi všemi Božími dětmi, věřícími v Krista. Je to výzva k vytváření pokoje v celém společenství tím, že všichni nechají vládnout Krista ve svých srdcích.

Matonick

A Pavel přidává ještě jednu výzvu důležitou pro tuto práci: „Buďte vděčni.“ Především máme být vděčni za to, co pro nás Kristus udělal. Máme si připomínat jeho oběť pro naše spasení a pokoj. A za to neustále děkovat. Nemáme zapomenout na skutečnost, že jsme milovanými Božími dětmi. S nadšením sdílet s druhými to, co jsme obdrželi a děkovat i za sestry a bratry, s nimiž jsme byli povoláni v jedno tělo. „ Všecko (dělejte) ve jménu Pána Ježíše a skrze něho děkujte Bohu Otci (Kol 3,17). Píše ještě Pavel.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka