Denní zamyšlení s Písmem

11.10.2019

11. 10. 2019 0:00
Rubrika: Nezařazené

„Každé království vnitřně rozdělené pustne…“


„Obviňovali Ježíše, že vyhání démony ve jménu Belzebuba, knížete démonů. … Řekl jim: „Každé království vnitřně rozdělené pustne a dům za domem padá.“           /srv. Lk 11,15-17/
 

Bůh je Láska, Satan působí nenávist. Bůh vede k jednotě, Zlý k hádkám a rozporům. Bůh Tě vede k přijetí sebe sama i bližních, Zlý se bude snažit v Tvém srdci a vztazích vyvolat konflikt a odmítnutí.
 

1. čtení: Jl 1,13-15;2,1-2
žalm: Žl 9
evangelium: Lk 11,15-26

Zobrazeno 2042×

Komentáře

Matonick

Zlý Satan zapříčiňuje útoky na člověka , které jsou velmi ostré a nebezpečné. Tento zloduch chce totiž strhnout do záhuby co největší počet Kristových učedníků. Tento zápas mezi Kristem a zlým duchem trvá dodnes v srdcích věřících, kteří jsou vybaveni odvahou a důvěrou. Z tohoto boje rozhodně nemohou dezertovat. Dnešnímu duchovně založenému člověku je zřejmé, že zlý duch je v dnešním světě přítomen mnohem víc, než by se mohlo na první pohled zdát. Jeho síla spočívá právě v tom, že se zdá být nepřítomen, nebo že se člověku ukazuje ve velmi svůdném a falešně uklidňujícím světle. Démon zná velmi dobře své oběti, útočí právě na ta nejcitlivější místa. Jakmile jej jednou necháme proniknout přes naše hradby, pak mu svou slabostí velmi usnadňujeme příští ofenzívu.

Matonick

Zbraně, které máme k dispozici, jsou stále stejné. Intenzivní a vytrvalá modlitba, neustálá připomínka Božího slova a jeho příslibů, kajícnost, velká pokora, která nás učí skládat všechnu důvěru jen v Boží moc, bdělost, abychom se nenechali zaskočit nepřipraveni. Máme však k dispozici také zbraň, která je nepřemožitelná. Jsme totiž obdařeni Božím Duchem. Na naší straně je Boží moc. Boží Duch nás uvede do svého boje, protože i my můžeme vytlačovat zlo tím, že ho tvrdě odmítneme v Kristově jménu a získáme tak podíl na Kristově definitivním vítězství.

staryvlk

I to, co zde píšete, každý přemýšlející člově musí pozorovat na naší tzv. "civilizaci", která je už dnes v zásadních otázkách rozdělena 1/2 na 1/2 a toto rozdělení se dále prohlubuje ve prospěch nevěrectví,
tedy ve prospěch toho velkého odpůrce, jehož inteligence mnohonásobně převyšuje, největší lidská génia.

Matonick

Souhlasím. Uvedu jen několik snad optimističtějších slov a taky čísel z Katolického týdeníku č. 41 (viz. komentář k Vašemu posledímu článku) : V neděli 6.10. se konalo sčítání účastníků katolických bohoslužeb v ČR. Provádí se každých 5 let. V r. 2014, na mši přišlo 419 tisíc lidí. V Čechách 136 955, na Moravě 282 234. Průměrný věk 47 let. Nejméně v diecezi plzeňské, litoměřické, nejvíce v brněnské a olomoucké (asi 10x víc). Průzkum ukázal , že do kostela míří více mladších lidí než dříve. Jsem zvědav na výsledky. Na dnešní sobotní mši se v naší maličké obci na Drahanské vrchovině konalo biřmování (olomoucký biskup+ 5 kněží) 8 biřmovanců kolem věku 20 let za účasti plného kostela lidí včetně dětí, ministrantů a za mohutného pěveckého doprovodu farní scholy. Bylo to nadějné.

Zobrazit 4 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka