Denní zamyšlení s Písmem

14.10.2019

14. 10. 2019 0:00
Rubrika: Nezařazené

„…a hle, zde je více než Šalomoun.“


„Královna jihu povstane na soudu s muži tohoto pokolení a usvědčí je, protože ona přišla z nejzazších končin země, aby slyšela moudrost Šalomounovu – a hle, zde je více než Šalomoun.“/Lk 11,31/

 

Je důležité poznávat Boha, Ježíše Krista. Bez něj nevím, co je život, smrt, ani kdo je Bůh, ani kdo jsme my sami.

1. čtení: Rim 1,1-7
žalm: Žl 98
evangelium: Lk 11,29-32
 

 

Zobrazeno 982×

Komentáře

Matonick

Když farizeové a zákoníci a mnozí jiní žádali od Ježíše nějaká znamení, buď aby si mohli být jeho učením jisti, aby sami mohli lidem říci : Ano, to je ten opravdový učitel, toho poslouchejte, a nebo naopak získat podklady pro potvrzení své vlastní cesty: „Mistře, chceme od tebe vidět znamení.“ Ježíš odmítá žádost po znamení. Tvrdá slova nepronáší jen o těch, kteří onu žádost vyslovili. Mluví o celém pokolení. O celé generaci svých současníků, která je zlá. Mužům z Ninive stačilo k obrácení Jonášovo kázání, královně jihu stačila Šalomounova moudrost, aby vyšla ze svého domova a putovala do cizích končin. Jonášovo kázání a Šalomounova moudrost. To stačilo, aby lidé změnili své životy, aby se obrátili a věnovali pozornost a úsilí tomu, čemu se úsilí a pozornost věnovat vyplatí.

Matonick

Dle svědectví evangelií namísto jednodenního Jonášova kázání v městě Ninive sám Ježíš putuje po celé zemi a denně zvěstuje evangelium, učí, uzdravuje a vyhání zlé duchy. Namísto putování královny jihu za moudrostí sám Ježíš putuje za lidmi a zvěstuje jim království Boží. Ninivským a královně jihu stačilo mnohem méně, než se děje nyní, aby se obrátili a věnovali pozornost tomu, o co skutečně jde. Tomu, co se zde skutečně děje. Takové znamení tedy Ježíš dát nemohl. Přišel totiž mezi nás, aby nás obrátil k Pánu Bohu, aby nás pozval do Božího království, které je pro nás připraveno. Přišel, aby se svým životem, smrtí a vzkříšením stal sám tím největším znamením Boží lásky k nám. Takového, jakého jen byl schopen. Proto je důležité dokonale poznat Ježíše Krista, jeho život a jeho učení.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka