Denní zamyšlení s Písmem

17.10.2019

17. 10. 2019 0:00
Rubrika: Nezařazené

„…jsou ospravedlňováni zadarmo…“


„Není totiž rozdílu: všichni zhřešili a jsou daleko od Boží slávy; jsou ospravedlňováni zadarmo jeho milostí vykoupením v Kristu Ježíši.“/Rim 3,22-24/

Spása je dar.

1. čtení: Rim 3,21-30
žalm: Žl 130
evangelium: Lk 11,47-54

 

Zobrazeno 831×

Komentáře

Matonick

Pavel nám ve svém listě adresovaném Římanům představuje člověka bez jakýchkoliv příkras: „Všichni jsou hříšníky a nedostává se jim Boží slávy“. Jedině Bůh může vykořenit zlo našich hříšných činů a myšlenek i s jeho kořeny. To také učinil prostřednictvím Ježíše Krista. Pavel nám to důrazně připomíná, když píše, že Hospodin použil svého Syna jako prostředníka smíření a na kříži z něj učinil smírnou oběť za naše hříchy. Volí cestu lásky, která se nešetří, která se vydává zdarma všem, naprosto a bez výhrad. Boží Syn na svém vlastním těle nese všechna naše poranění, všechny naše bolesti.

Matonick

Nesmírnost ceny, kterou Bůh platí za naše provinění, nám dává pochopit, jaké povahy je zlo hříchu. My sami nejsme schopni plně si uvědomit úžasnost Božího daru a nesmírnost Boží lásky a také nejsme sto si představit propastnou zrůdnost hříchu. Jakmile si začneme to vše uvědomovat, mělo by to proměnit naše srdce a otevřít ho Boží milosti. Měli bychom uznat, že nejsme schopni se zachránit pouze svými vlastními silami. Bez víry v Ježíše Krista to prostě nejde. On je jediný skutečně možný Spasitel každého člověka. Jedině v něm se my nespravedliví, stáváme zdarma podílníky na jeho nekonečné spravedlnosti.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka