Denní zamyšlení s Písmem

23.10.2019

23. 10. 2019 0:00
Rubrika: Nezařazené

„I vy buďte připraveni…“


„I vy buďte připraveni, protože Syn člověka přijde v hodinu, kdy se nenadějete.“            /Lk 12,40/
 

Každým dnem se máme připravovat na Kristův druhý příchod. Do té doby máme rozmnožovat svoji víru, milovat Boha i bližní.
 

1. čtení: Rim 6,12-18
žalm: Žl 124
evangelium: Lk 12,39-48

Zobrazeno 956×

Komentáře

Matonick

Dnešní téma SLOVA NA DEN o „Připravenosti na Kristův druhý příchod“ navazuje na text včerejší, včetně stručného zamyšlení připojeného v obou komentářích. Ježíšova slova o bdělosti a připravenosti, s nimiž se obrátil na své učedníky, osvětlují zodpovědnost každého věřícího za to nové, co přináší Kristovo evangelium (radostná zvěst), a za uskutečňování všeho nového co máme činit v praktickém životě. Ano, i rozmnožovat svoji víru, milovat Boha i bližní. Pravý učedník má tedy nejen bdít, ale také věrně zachovávat všechno, co slíbil, a to až do dne Pánova návratu.

Matonick

Když si přečteme celý výše doporučený text z Písma, pak na jedné straně nás potěší přislíbené blahoslavenství (Lk 12,43), zároveň nám však Ježíš ukazuje dramatičnost naší situace. Na druhé straně nám totiž také oznamuje, že nevěrného služebníka čeká přísné potrestání (Lk 12,46) a že bude zařazen mezi nevěřící. Buďme proto řádně připraveni!

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka